Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Volontiranjem činiš dobro za sebe, jer stječeš nova iskustva, učiš o sebi i struci, a ujedno činiš dobro za zajednicu. Ono ti omogućava širenje vidika, stjecanje novih znanja, iskustava i poznanstava, dobro je za tvoje mentalno i fizičko zdravlje. Prepoznalo je to i više od 90 milijuna odraslih osoba u Europskoj uniji koji su uključeni u neki oblik volontiranja.

U CTK Rijeka volontirati možeš na različite načine: asistirati u provedbi edukacija i radionica, kreirati aktivnosti u sklopu naših programa, osmišljavati kulturne aktivnosti i događanja, provoditi jednokratne akcije za poboljšanje života lokalne zajednice, sudjelovati u promotivnim aktivnostima, asistirati u provedbi i administraciji projekata, … Opcija je mnogo, a dajemo ti mogućnost da i sam kreiraš svoju volontersku ulogu u našoj organizaciji, ukoliko imaš neku super ideju ili plan.

Sve svoje volontere mazimo, pazimo i zahvalni smo im na svakom uloženom satu. Ali, što oni konkretno dobivaju zauzvrat?

  • Stjecanje iskustva realizacije različitih aktivnosti u neprofitnoj organizaciji
  • Razvijanje organizacijskih i komunikacijskih vještina, vještina rješavanja problema, snalažljivosti, vještina organizacije vremena
  • Mogućnost sudjelovanja u međunarodnim aktivnostima i projektima (studijskim posjetima, razmjenama, itd.)
  • Pripremu za tržište rada kroz mogućnosti dodatnog usavršavanja, učenja, stjecanja specifičnih vještina kroz neformalne metode rada
  • Stjecanje novih poznanstava i prijateljstava
  • Upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, potpisivanje volonterskih ugovora (za dugoročno volontiranje)
 

U tvom volonterskom angažmanu u Centru tehničke kulture na svakom će ti koraku pomagati stručnjaci koji će te usmjeravati, pružati podršku i pomoći u stjecanju novih znanja.

Ukoliko ti se sviđa ideja o volontiranju u CTK Rijeka i želiš saznati više o pojedinim oblicima volontiranja i aktivnostima koje provodimo, javi nam se i rado ćemo ti odgovoriti na sva pitanja. A ako je odluka već pala, od početka volontiranja te dijeli samo jedan korak – ispunjavanje obrasca. Veselimo se upoznati te i surađivati s tobom!

Obrazac za volontere

Skip to content