Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Zimska škola u CTK Rijeka

15. prosinca 2023.

Zimski praznici su najbolje vrijeme za nova znanja i vještine koje te čekaju u Centru tehničke kulture Rijeka! Nakon mirnog i sretnog Božića dođi na Školjić i otkrij gdje je prava zabava! Ove godine za tebe smo od 27. prosinca pa sve do 5. siječnja pripremili čak 12 zabavnih radionica na kojima možeš naučiti sve i svašta – od animacije i pisanja bajki, pa sve do programiranja, kodiranja i robotike. Prouči naš zimski raspored, odaberi radionicu baš po tvom guštu i dojuri u CTK Rijeka!

Našu najmlađu ekipu razveselit će radionica Robo-Božić! Dođi i pomogni robotiću Cubettu da pronađe svoju princezu, ronioca na brodu ili mačku na stablu. Zaigraj se s Bee bot robotićima koji zuje šarenim kartama na način kako ih mi programiramo. Nauči osnove programiranja, vještinu računanja i abecedu i super se zabavi! Radionica će se održati 27. i 28. prosinca u terminu od 9:30 do 10:30, a namijenjena je djeci od 5 do 6 godina.

Nešto stariji klinci uživat će u radionici Složi božićni niz – programiraj Bee bot robotiće, zaigraj igru Zmije i ljestve i nauči osnove programiranja i vještinu računanja. Izradi najboljeg božićnog Grincha od LEGO kockica, spoji na njega motor, senzor za boje ili svjetlosnu matricu i ukradi Božić! Radionica će se održati 27. i 28. prosinca u terminu od 11:00 do 12:00, a namijenjena je djeci od 7 do 8 godina.

Riječka božićna suvenirnica otvara svoja vrata na adresi Školjić 6! Od 27. do 29. prosinca u njoj će se stvarati najljepše božićne torbe i majice, a na ovu radionicu mogu se prijaviti mladi od 15 do 30 godina. Radionica će se održavati u prostorima CTK Rijeka, u terminu od 14:00 do 16:00 sati.

Dođi u CTK Rijeka i nauči sve o elektronici kroz izradu praktičnih projekata s Arduino UNO mikrokontrolerom. Radionica Oprez – Visoki napon! otkrit će ti sve neotkrivene tajne struje! Radionica će se održavati od 27. do 29. prosinca u terminu od 13:30 do 15:30, a namijenjena je učenicima od 6. do 8. razreda osnovne škole.

Radionica Iz dosade do – animacije! riješit će problem dosadnih čestitki! Dođi na radionicu i izradi svoju novogodišnju čestitku u obliku animacije na iPadu i čestitaj svojim prijateljima kao pravi profić! Radionica će se održavati od 27. do 29. prosinca u terminu od 10:00 do 12:00, a namijenjena je djeci od 11 do 15 godina.

Na radionici Zimska eko-čarolija izradit ćeš najljepše božićne ukrase od recikliranih materijala. Radionica će se održati 28. i 29. prosinca u terminu od 10:00 do 12:00, a namijenjena je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Radionica se provodi u suradnji s Udrugom Ri Eko.

Digitalna bajka pretvorit će te u pravog/u digitalnog/u umjetnika/cu! Prijavi se na radionicu i osmisli najbolju božićnu priču koju ćeš zatim digitalno ilustrirati na i-Pad-u! Zvuči super? Dođi u CTK Rijeka od 2. do 5. siječnja u terminu od 14:30 do 16:30 i postani digitalni/a književnik/ca. Radionica je namijenjena djeci od 6. do 8. razreda osnovne škole.

Rade ti se monaDE? Super! Dođi na radionicu 3D monaDE – upoznaj 3D modeliranje i 3D printer pa izradi najbolji i najluđi 3D model u programu Tinkercad! Radionica će se održavati od 2. do 5. siječnja u terminu od 10:30 do 12:00, a namijenjena je djeci od 3. do 5. razreda osnovne škole.

Božićni (proto)tip radionice naučit će te sve o Internet of things tehnologiji kroz upoznavanje  s mikrokontrolerom Arduino. Na radionici ćeš izraditi prototip svog IoT projekta i naučiti više o elektronici, programiranju i cloud sustavima. Radionica će se održavati od 2. do 5. siječnja u terminu od 13:30 do 15:30, a namijenjena je djeci i mladima od 14 do 18 godina.

Radionica Program i raj! napokon će ti otkriti kako funkcioniraju automatska vrata kojima se uvijek čudimo u dućanima. Otkrit će ti i kako radi klima uređaj i svi ostali automatizirani uređaji u našim domovima, ali i izvan njih. Dođi na radionicu i nauči sve o osnovama automatike korištenjem Boson kita! Radionica će se održavati 2. i 3. siječnja od 13:30 do 15:00 sati, a namijenjena je djeci od 3. do 5. razreda osnovne škole.

Uvijek si se pitao kako brod stave u bocu? Radi se o tajnama, trikovima i magiji koju ćeš moći otkriti na radionici Maketarske tajne: Brod u boci koju će na Zimskoj školi provesti Hrvatski savez brodomaketara. Radit ćemo s bocama i elementima printanim na 3D printeru. Radionica će se održati u srijedu, 3. siječnja 2023, od 13:00 do 15:00 sati, a namijenjena je djeci od 10 do 14 godina.

Radionica Roboti napadaju! upoznat će te s Micro:Maqueen Plus edukacijskim robotom. Dođi, isprogramiraj svog robota i nauči osnove robotike na jednostavan i zabavan način. Radionica se održava 4. i 5. siječnja u terminu od 13:30 do 15:00 sati, a namijenjena je djeci od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Prijave su otvorene do popunjenja grupa, a sudjelovanje na svim radionicama je besplatno za sve sudionike zahvaljujući našim donatorima, Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, Hrvatskom robotičkom savezu, Gradu Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i programu Obzor. Požuri s prijavom!

Prijavnica

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content