Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Brrrr… zima je stigla! Vrijeme je za Zimsku školu!

18. prosinca 2022.

Pripremili smo još jednu Zimsku školu na kojoj ćemo se družiti i učiti uz puno zabave. Izrađivat ćemo novogodišnje čestitke, kalendare, scrapbookove, a istraživat ćemo robotiku i programiranje te svijet svjetski poznatih umjetnika. 

Tijekom zimskih praznika, od 27. prosinca 2022. do 5. siječnja 2023., zajedno s Udrugom filmskih entuzijasta AnimatoRI ponudit ćemo sedam besplatnih radionica koje će omogućiti djeci i mladima da se razvijaju u području digitalne pismenosti, umjetnosti te robotike.

Prvi tjedan Zimske škole

U prvom tjednu Zimske škole možete se uključiti u radionicu robotike „Zvonili ste Milorde“, radionicu programiranja „Zagrebi za zabavu“ ,  radionicu izrade Novogodišnjeg scrapbooka, te radionicu grafičkog dizajna „U 2023. želim ti“.

 

Radionica „Zvonili ste Milorde“ upoznat će sudionike s malim drvenim robotom koji je uvijek prijateljski raspoložen i spreman na igru. Radionica je namijenjena djeci od 5 do 10 godina (4. razred osnovne škole), a održat će se od 27. do 28. prosinca (utorak i srijeda) od 9 do 12 sati.

 

Sljedeća dva dana u istom terminu (četvrtak i petak 29. i 30. prosinca od 9:00 do 12:00) rezervirana su za radionicu „Zagrebi za zabavu“. Polaznici će se na radionici upoznati s programom Scratch koji omogućuje vizualno programiranje, a kao rezultat radionice izradit će svoju digitalnu priču, igru ili animaciju. Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 7. razreda osnovne škole.

 

Bez obzira voliš li čestitke u fizičkom ili digitalnom obliku „U 2023. želim ti“ je radionica za tebe jer ćemo na njoj izrađivati čestitke od papira, kao i digitalne čestitke. Radionica će se održavati od 27. do 30. prosinca od 13:00 do 14:30 sati, a namijenjena je učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole.

 

Ako si jedna od onih koji vole bilježiti svoje misli i uspomene ili pak inspirativne poruke, onda nam se svakako pridruži na radionici Novogodišnjeg scrapbooka koja će se održavati od 27. do 30. prosinca od 9 do 13 sati. Tijekom radionice radit ćemo ilustracije na iPadima te ih spojiti u svoj scrapbook. I za izradu scrapbooka možeš korisiti reciklirane materijale pa te pozivamo da ih poneseš na radionicu. Radionica je namijenjena učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole.

 

Drugi tjedan Zimske škole

Novogodišnji tjedan donosi još četiri radionice – radionicu izrade kalendara „365 dana“, slikarsko-animiranu radionicu „Svjetski poznati umjetnici u pokretu“ i radionicu izrade lutkica od recikliranih materijala „Daj 5 za reciklažu!“. Radionice će biti prava prilika i da recikliraš sve omote od poklona, viškove papira i kartona iz 2022. godine – slobodno ih donesi sa sobom.

 

Radionica „Daj 5 za reciklažu“ koja će se održati 2. siječnja 2023. od 10:00 do 14:00 sati polaznike će naučiti sve o odvajanju i recikliranju raznih materijala. Polaznici će na radionici od recikliranih materijala izrađivati lutke, a sve o izradi predmeta od recikliranih materijala naučit će ih naši partneri iz udruge RI Eko. Radionica je namijenjena djeci od 1. do 5. razreda osnovne škole, a mjesto održavanja je Centar tehničke kulture Rijeka.

 

Na radionici „365 dana“ izrađivat ćemo personalizirani kalendar za 2023. godinu. Jedan njegov dio izradit ćemo od recikliranih materijala (ne zaboravi ih ponijeti sa sobom!), a drugi u računalnom programu. Kombinirat ćemo razne tehnike i promišljati što bi nam sve mogla donijeti 2023. godina. Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole, a održavat će se od 2. do 5. siječnja od 10 do 14 sati.

 

Udruga filmskih entuzijasta AnimatoRI priprema radionicu „Svjetski poznati umjetnici u pokretu“. Slikarsko-animirana radionica predstavit će tri velika svjetska umjetnika – Georgia O’Keeffe, Jeff Koons, Joan Miró i reproducirati njihov rad u novom okruženju, s novim materijalom i načinom rada, svladavajući osnove slikarskih tehnika. Tijekom slikanja, snimat ćemo timelapse video i praviti kratke animacije nastanka radova i animacije dijelova slika. Radionica je namijenjena učenicima od 4. do 7. razreda, a održavat će se od 2. do 5. siječnja od 14 do 15:30 sati.

 

Prijave su otvorene do popunjenja grupe, a sudjelovanje na svim radionicama je besplatno za sve sudionike zahvaljujući našim donatorima Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Zato, požurite s prijavom!

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content