Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Youth Work HD

O projektu

Strateško partnerstvo Youth Work HD, financirano od strane Europske komisije kroz program Erasmus+, odgovorilo je na potrebe osoba koje rade s mladima u zemljama uključenim u projekt (Hrvatska, Italija, Latvija i Litva), kao i na potrebe njihovih europskih kolega. Partneri uključeni u ovaj projekt radili su na rješavanju brojnih otvorenih europskih pitanja i problema – od digitalne pismenosti, nezaposlenosti mladih i digitalnih inovacija do standardizacije zanimanja osoba koje rade s mladima. Zajednički smo prepoznali opće vještine i znanja koji bi mogli pomoći da se standardiziraju različiti tipovi rada s mladima diljem Europe.

Kvaliteta rada s mladima ne ovisi samo o poznavanju specifičnog područja u kojima je osoba koja radi s mladima stručna (primjerice sport ili ljudska prava), već i o setu općih vještina koji omogućuju prepoznavanje rada od strane različitih dionika, utjecaja na politike koje se tiču mladih osoba, bolje komunikacije s mladima, te iskorištavanja svih potencijala koje pružaju nove tehnologije i sl.

Partneri su u ovom projektu proveli istraživanje među osobama koje rade s mladima kako bi se dodatno istražile njihove potrebe u radu s mladima, a koje je dalje poslužilo kako bi se razvila online platforma gdje osobe koje rade s mladima mogu zajednički učit, sudjelovati u obrazovnim modulima ili kreiranju istih, te razmjenu znanja i vještina.

Pogledajte platformu razvijenu kroz projekt i upišite se na online tečaj.

Željeli biste stvoriti novi online tečaj za osobe koje rade s mladima na našoj platformi? – Javite nam se na info@youthworkhd.eu

Partneri

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content