Istražimo zajedno svemir mogućnosti

WOW Code 2 Confidence

O projektu

Programiranje je nova vrsta pismenosti i treba se početi smatrati bazičnom ljudskom vještinom poput pisanja, čitanja ili računanja. Može ju se usporediti s učenjem novog jezika – jezika između ljudi i računala. Iako žene koriste računala koliko i muškarci, posjeduju interes za novim tehnologijama te žele pratiti trendove u ovom prosperitetnom području koje pruža brojne mogućnosti, one su podzastupljene. Razlozi su brojni – stereotipi, manjak samopouzdanja, tradicionalna uloga žene u društvu i sl.

U posljednjih nekoliko godina sve je više inicijativa koje potiču žene, neovisno o njihovoj dobi, da nauče programirati, posebice u neformalnoj, ugodnoj i podupirućoj atmosferi.

Strateško partnerstvo WOW – Code to Confidence, financirano od strane Europske komisije kroz program Erasmus+, istražuje potrebu za umrežavanjem organizacija koje rade na jačanju žena u digitalnom dobu, te im omogućuje razmjenu ideja, dobre prakse, razvoj novih inicijativa i projekata te promociju njihovih aktivnosti među raznim dionicima.

Donatori

Partneri

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content