Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Završena edukacija osnova 3D modeliranja za članove udruge Rijeka 21

1. rujna 2021.

U razdoblju od 5. do 9. srpnja u našim smo prostorima proveli tri radionice 3D modeliranja s našim prijateljima iz Udruge Rijeka 21, a koje su dio projekta Uključi s(v)e. Tijekom tri dana polaznici su imali priliku naučiti osnove 3D modeliranja u alatu Tinkercad te kroz praktičan rad izraditi privjeske za ključeve pomoću 3D printera, kao i izraditi makete brodova od šperploče.

U program radionica projekta Uključi s(v)e uključene su socijalno ugrožene osobe i osobe iz marginaliziranih skupina, osobe s invaliditetom, mentalnim poteškoćama te djeca i mladi s posebno odgojno-obrazovnim potrebama i slabijeg socio-ekonomskog statusa. Navedene skupine sudjelovanjem povećavaju svoju informatičku pismenost što utječe na razvoj njihovih osobnih i poslovnih potencijala na području grada Rijeke.

Omogućavanjem primjerene edukacije, osposobljavanja i digitalne inkluzije izravno se doprinosi tehničkom opismenjavanju ranjivih skupina društva te jača njihovu socijalnu uključenost, kao i kvalitetu života članova cijele zajednice.
 

Projekt Uključi s(v)e provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Grada Rijeke.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content