Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Održana informatička i multimedijalna radionica za socijalno marginalizirane skupine

3. studenoga 2021.

Tijekom mjeseca listopada zaposlenici Centra tehničke kulture Rijeka održali su informatičku i multimedijalnu radionicu za socijalno marginalizirane skupine. Polaznici su kroz radionicu upoznati sa osnovnim znanjima i vještinama iz informatike, kao i sa osnovnim digitalnim znanjima i vještinama fotografije, video snimanja, prezentacije i općenito digitalne pismenosti.

Radionicu u ukupnom trajanju od 10 sati uspješno je pohodilo 14 polaznika koji su sudjelovanjem na ovoj radionici povećali svoju informatičku pismenost što uvelike utječe na razvoj njihovih osobnih i poslovnih potencijala na području grada Rijeke.

U program radionica projekta Uključi s(v)e uključene su socijalno ugrožene osobe i osobe iz marginaliziranih skupina, osobe s invaliditetom, mentalnim poteškoćama te djeca i mladi s posebno odgojno-obrazovnim potrebama i slabijeg socio-ekonomskog statusa. Omogućavanjem primjerene edukacije, osposobljavanja i digitalne inkluzije izravno se doprinosi tehničkom opismenjavanju ranjivih skupina društva te jača njihovu socijalnu uključenost, kao i kvalitetu života članova cijele zajednice.

Projekt Uključi s(v)e provodi se zahvaljujući financijskoj podršci Grada Rijeke.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content