Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Besplatna edukacija za mlade nezaposlene – Znanjem do (samo)zapošljavanja

9. veljače 2020.

U tijeku je prijava za nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina u besplatnu edukaciju Znanjem do (samo)zapošljavanja s kojom će ojačati socijalne, informatičke i profesionalne vještine.

 

Edukacija u Centru tehničke kulture Rijeka, Školjić 6, počinje u ponedjeljak 16. ožujka i trajat će do 8. svibnja 2020. godine. Teme radionica bit će prilagođene polaznicima i njihovim potrebama kako bi se postigla potrebna razina individualiziranosti programa.

 

Šesnaest polaznika na radionicama će naučiti kako pripremiti životopis u Europass formatu te ukazati na ono što poslodavcu treba istaknuti i kako se predstaviti na natječaju za posao. Učit će  i osnove poslovnog komuniciranja na engleskom, dok će tijekom informatičkih radionica učiti  Osnove računala, Word, Excel i Internet te će na kraju edukacije imati mogućnost polaganja ispita. Polaznici koji ga uspješno polože ostvariti će pravo na, kod poslodavaca cijenjenu, ECDL diplomu (EU priznata verifikacija informatičkih znanja i vještina).

 

Učit će kako koristiti nove tehnologije u poslovnom okruženju – društvene mreže,  poslovna komunikacija, elektronska pošta, digitalna fotografija i izrada web stranica, E-bankarstvo, Google poslužitelj i njegove mogućosti, ali i koje su mogućnosti zapošljavanja i samozapošljavanja.

 

Na edukaciju se mogu prijaviti nezaposlene mlade osobe u dobi od 15 do 29 godina, a kao dokaz je potrebno dostaviti potvrdu o nezaposlenosti od HZZ-a ili HZMO-a. Edukacija je za polaznike koji ispunjavanju uvjete besplatna, no potrebna je prijava.

 

Ovu edukaciju provodimo kao dio projekta Uključi s(v)e – Pružimo znanje, potaknimo inicijative, financira Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR), a financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content