Istražimo zajedno svemir mogućnosti

U Rijeci održan STEM(AJMO!) Makeathon

21. travnja 2023.

Idejno rješenje nagrade za najuspješnije Makeathonce izradila je učenica 4.a razreda Osnovne škole Škurinje Una Kudić (mentorica: Željka Božić) čiji je crtež Cvjetana odabran kroz javni poziv CTK Rijeka.

 

Projekt STEM(AJMO!) Centar tehničke kulture Rijeka provodi zajedno s partnerima: Gradom Rijeka, Astronomskim društvom Višnjan, Connect IT udrugom za razvoj informacijsko komunikacijskih tehnologija, Međimurskim informatičkim klubom Čakovec, Sveučilištem u Rijeci – Fakultetom za matematiku, Fakultetom informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci i Centrom za umjetnu inteligenciju i kibernetičku sigurnost, Tehničkim fakultetom u Rijeci, Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, Zajednicom tehničke kulture Karlovac i Zajednicom tehničke kulture grada Splita.

Makeathon je dio projekta STEM(AJMO!) čiji je nositelj Centar tehničke kulture Rijeka. Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra tehničke kulture Rijeka. Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hr

Od 12. do 15. travnja 2023. u Centru tehničke kulture Rijeka održan je STEM(AJMO!) Makeathon – natjecanje kojemu je cilj okupljati ljude oko metoda koje spajaju tehnologiju, znanost, inženjerstvo i matematiku. 

Riječki STEM(AJMO!) Makeathon, osmišljen kao trodnevno natjecanje djece i mladih, okupio je 50 djece iz 7 hrvatskih županija – Brodsko-posavske, Istarske, Karlovačke, Međimurske, Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske koji su zajednički razvijali ideju, a kasnije uz pomoć svojih mentora i izradili prototipe robota koji će spasiti svijet. U sklopu STEM(AJMO!) Makeathona održan je i trening za mentore iz partnerskih organizacija koji su tijekom tri dana učili kako uspješno provoditi ovaj oblik natjecanja s djecom i mladima.

Najuspješniji timovi STEM(AJMO!) Makeathona bili su:
– Tim Exploding Anakondas: nagrada za najbolje mentore
– Tim Crunchy Mice: nagrada za najkreativniji tim
– Tim Mechanical Monkeys: nagrada za najbolji timski rad

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content