Istražimo zajedno svemir mogućnosti

STEM(AJMO!) za praznike

13. veljače 2023.

Da, dobro si pročitao/la – Centar tehničke kulture Rijeka poziva te da tijekom ovih školskih praznika budeš vrijedan/na i dobro se zabaviš na još jednom ciklusu besplatnih edukativnih radionica. U tjednu od 20. do 24. veljače STEM(AJMO!) zajedno i provedimo slobodno vrijeme na najbolji mogući način!

STEM(AJMO!) za praznike ponudit će ti čak sedam zanimljivih i edukativnih radionica, a na tebi je samo da odabereš one koje ti se najviše sviđaju i dođeš u Centar tehničke kulture Rijeka uživati u školskim praznicima u najboljem društvu. Robotika, programiranje, virtualna realnost, 3D modeliranje ili možda snimanje videa? STEM(AJMO!) za praznike nudi ti sve to, a više o radionicama, kao i o terminima održavanja pročitaj u nastavku:

 

3D modeliranje

20. i 21. veljače od 09:30 do 11:30

Radionica 3D modeliranja upoznat će te s osnovama dizajniranja proizvoda, kao i s osnovama 3D modeliranja. Svoje ćeš modele primijeniti u stvarnosti (3D ispis) dizajnirajući i izrađujući kućište i popratnu opremu za razne elektroničke uređaje. Radionica je namijenjena djeci od 12 do 14 godina.

 

Virtualni svijet

20. i 21. veljače od 13:00 do 16:00

Na radionici ćeš se upoznati s Meta Quest 2 VR headsetom kroz igre i timski zadatak. Zajednički rad na zadatku omogućit će ti da zajedno s ostalima dizajniraš vlastita rješenja na globalne izazove, kao što su neimaština, klimatske promjene, nejednakosti i slično.

Radionica je namijenjena mladima od 15 do 19 godina.

Ispričaj priču u pokretu

20. i 21. veljače od 09:00 do 12:00

Radionica će te naučiti kako primijeniti osnovne alate kod izrade video isječaka. Snimat ćeš video isječke i naučiti kako primjenjivati vizualne efekte u svrhu gotovih video uradaka. Svoje video uratke naučit ćeš postaviti i na online platforme.

Radionica je namijenjena djeci i mladima od 7 do 10 godina.

Sjever-Jug-Istok-Zapad

22. i 23. veljače od 11:00 do 13:00

Radionica će obuhvatiti osnove korištenja micro:bit-a i programiranja. Naučit ćeš kako koristiti micro:bit i njegove dodatke (ZIP halo) te kako od micro:bita napraviti kompas. Osim programiranja micro:bita, na ovoj radionice ćeš se upoznati i s 3D modeliranjem.

Radionica je namijenjena djeci od 9 do 11 godina.

Digitalni istraživači

22. i 23. veljače od 09:00 do 11:00.

Radionica Digitalni istraživači naučit će te koristiti Arduino Sensor Kit. Na radionici ćeš se poigrati s osnovnim Grove senzorima, naučiti koristiti Arduino u razvojnom okruženju, te izrađivati svoje DIY projekte.

Radionica je namijenjena djeci od 12 do 14 godina.

AI robot

22., 23. i 24. veljače od 11:30 do 13:30

 

Na radionici AI robot ćeš na zabavan i jednostavan način ući u svijet programiranja i robotike. Upoznat ćeš se s Micro:bitom i MaqueenPlus edukacijskim robotom te ćeš naučiti koje funkcionalnosti ima HuskyLens AI kamera i kako ju koristiti s edukacijskim robotom. Na radionici ćeš izrađivati i vlastite projekte i uređaje koji se baziraju na umjetnoj inteligenciji.

Radionica je namijenjena djeci od 12 do 14 godina.

Arduino revolucija

23. i 24. veljače od 13:30 do 16:30

Arduino revolucija omogućit će ti da naučiš kako koristiti Arduino MKR 1000 i upoznaš se s mogućnostima Arduino Clouda. Na radionici ćeš učiti kako raditi u razvojnom okruženju i kako izrađivati vlastite DIY projekte.

Radionica je namijenjena djeci i mladima od 13 do 15 godina.

 

Prijave na radionice otvorene su do popunjenja grupa.

 

Nositelj projekta STEM(AJMO!) je Centar tehničke kulture Rijeka, a projekt se provodi zajedno s partnerima: Astronomskim društvom Višnjan, Connect IT udrugom za razvoj informacijsko komunikacijskih tehnologija, Gradom Rijeka, Međimurskim informatičkim klubom Čakovec, Sveučilištem u Rijeci, Tehničkim fakultetom u Rijeci, Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, Zajednicom tehničke kulture Karlovac i Zajednicom tehničke kulture Split.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content