Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Rijeka ima STEM laboratorij!

16. prosinca 2022.

Jučer smo otvorili naš STEM laboratorij na adresi Korzo 2A koji je usmjeren na popularizaciju STEM-a među svim građanima i građankama grada Rijeke, a i šire! STEM laboratorij opremljen je interaktivnim stanicama koje sve korisnike uvode u svijet matematike, fizike, kemije, biologije i tehnologije ili jednom riječju – u svijet STEM-a.

U STEM laboratoriju mogu se istražiti teme poput matematičkih popločavanja, eksponencijalnog rasta, fraktala, vjerojatnosti, putanja kretanja, šifriranja i kodiranja. Neke od ovih tema su „bauk“ ne samo za djecu i mlade, već i mnoge odrasle, a u STEM laboratoriju pristupit će im se na inovativan i zabavan način. U STEM laboratoriju planirani su i grupni vođeni obilasci za osnovne i srednje škole, kao i brojne radionice i predavanja s prvenstvenim ciljem popularizacije STEM-a za građanstvo. Njih ćemo izvoditi u suradnji s brojnim suradnicima iz akademskog i civilnog sektora koji su nam pomogli u osmišljavanju prostora i postava STEM laboratorija.

Osim STEM laboratorija, u novootvorenom prostoru nalazi se i studio za snimanje online predavanja i webinara koji će biti na raspolaganju organizacijama, ustanovama i svima onima koji žele raditi na popularizaciji STEM-a, kao i uredi stručne službe.

 

Opremanje ovog prostora financirano je iz ESF projekta STEM(AJMO!) i sredstvima Grada Rijeke.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content