Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Održana edukacija za partnere u sklopu projekta STEM(AJMO!)

1. veljače 2022.

Proteklog je vikenda u Centru tehničke kulture Rijeka održana dvodnevna edukacija za partnere u sklopu projekta STEM(AJMO!). Tijekom edukacije partnerski konzorcij je osmišljavao radionice iz područja biologije, kemije, informatike, robotike i ekologije, a sve u svrhu stvaranja interdisciplinarnog područja koje će djeci i mladima ponuditi prostor za rast i razvoj STEM znanja i vještina. Na dvodnevnoj edukaciji za partnere sudjelovalo je 16 sudionika, a nastavak edukacijskih aktivnosti očekuje se 19. i 20. veljače u Rijeci kada će partneri nastaviti sa radom na razvoju novih radionica za djecu i mlade.

Podsjećamo, projekt STEM(AJMO!) koji će na jednom mjestu okupiti sedam partnerskih organizacija usmjeren je na jačanje kapaciteta uključenih organizacija civilnog društva iz sedam hrvatskih županija u svrhu provedbe aktivnosti popularizacije STEM-a među djecom, mladima i građanima.

Nositelj projekta je Centar tehničke kulture Rijeka, a projekt se provodi zajedno s partnerima: Astronomskim društvom Višnjan, Connect IT udrugom za razvoj informacijsko komunikacijskih tehnologija, Gradom Rijeka, Međimurskim informatičkim klubom Čakovec, Sveučilištem u Rijeci – odjel za matematiku i odjel za informatiku, Tehničkim fakultetom u Rijeci, Zajednicom tehničke kulture Zadarske županije, Zajednicom tehničke kulture Karlovac i Zajednicom tehničke kulture grada Splita.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content