Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Novi STEM park i STEM laboratorij od danas dostupni građanima Rijeke

29. lipnja 2022.

Od petka, 29. lipnja građanke i građani Rijeke mogu krenuti s uživanjem u novootvorenim STEM lokacijama. Na Trgu Ivana Klobučarića danas je završeno postavljanje novog STEM parka koji će za igru i upoznavanje sa STEM područjem služiti našim najmlađim sugrađanima.

U njemu se nalazi devet edukativnih elemenata koji djeci kroz igru i zabavu objašnjavaju matematiku, Sunčev sustav, staništa životinja našeg područja, gibanje po krnjem stošcu, lom svjetlosti, zviježđa i zvijezde neba sjeverne polutke, Pitagorin poučak, Sunčani sat i šifriranje. Novi STEM park dostupan je svima, a QR kodovi postavljeni na spravama olakšavaju korištenje elemenata, ali i omogućavaju roditeljima i svim ostalima da zajedno s djecom istražuju STEM.

Na adresi Korzo 2A opremljen je prostor za one malo starije u kojem će svi osnovnoškolci i srednjoškolci moći istraživati STEM područje kroz osam zanimljivih eksponata. U STEM laboratoriju djeca i mladi moći će učiti o eksponencijalnom rastu, projekcijama, fraktalima, starosti bilja, zupčanom prijenosu, četvrtom agregatnom stanju i raznim matematičkim problemima, a boravak u njemu moguć je uz prethodnu najavu.

Dvije nove STEM lokacije nude i opciju stručnog vodstva koja je moguća uz prethodnu najavu i dogovor s osobljem Centra tehničke kulture Rijeka.

STEM park i STEM laboratorij bit će predstavljeni javnosti u ponedjeljak, 18. srpnja u 10:30 sati na Trgu Ivana Klobučarića.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content