Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Zaigrajte online društvenu igru „STEM u oblacima“

13. rujna 2023.

Partnerski konzorcij projekta STEM u oblacima razvio je edukativnu društvenu online igru „STEM u oblacima“ koja je od danas dostupna široj javnosti!

Društvena online igra u tipu memorya svoje igrače educira o životu u svemiru, točnije – o astrobiologiji, međunarodnoj svemirskoj postaji, svemirskim tehnologijama, etičnosti ljudskog djelovanja u svemiru i prilagodbi organizama različitim uvjetima na Zemlji, ali i u svemiru. Igra je prilagođena igranju pojedinačno ili u skupini od više igrača, a osim dobre zabave igra garantira i puno novih i zanimljivih saznanja o svemiru!

Projekt „STEM u oblacima“ prijavljen je na javni poziv „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ (UP.04.2.1.11) iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Odlukom Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske od 17. lipnja 2022., donesena je odluka kojom je utvrđeno da je projektu dodijeljeno 464.562,46 HRK , od čega bespovratna sredstva iznose 100% (udio Europskog socijalnog fonda 85%, a Državnog proračuna Republike Hrvatske 15%).

Nositelj projekta STEM u oblacima je Centar tehničke kulture Rijeka, a projektni konzorcij sačinjavaju Astronomsko društvo Višnjan, Bioteka – Udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti, CARPE DIEM udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, FabLab – udruga za promicanje digitalne fabrikacije.

Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr. Sadržaj web objave je isključiva odgovornost Centra tehničke kulture Rijeka.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content