Istražimo zajedno svemir mogućnosti

STEM piknik dobio je maskotu i STEM heroje!

12. travnja 2023.

Osim osnovnih škola, u nagradnom natječaju sudjelovali su i polaznici dječjih vrtića sa šireg riječkog područja, koji su pozvani da kroz kreativan rad osmisle lik STEMka STEMića, maskote riječkog STEM piknika, te svoju ideju pretoče u skicu, crtež, skulpturu ili bilo koju drugu vrstu vizualnog izričaja.

Pobjedničkog STEMka STEMića izradili su Ana Anđelić, Samien Kočan, Tessa Kelečević, Mattias Bajec, Emily F. Musulin, Gabriela Svetić i Mia Matić, polaznici Dječjeg vrtića Žirafa, pod mentorstvom Valentine Pereglin, Ene Trgovčić, Manuele Damić i Nike Šimić.

Završen je nagradni natječaj u kojemu su sudjelovali učenici i učenice osnovnih škola i polaznici dječjih vrtića iz Rijeke i okolice, a u sklopu kojega su izrađivali idejna rješenja nagrada za najuspješnija rješenja Makeathona i maskotu STEM piknika – STEMka STEMića.

Tema nagradnog natječaja za osnovnoškolce bila je „STEM heroji“, a ideja je da kroz kreativan rad, bilo individualno ili u grupama, uz pomoć svojih nastavnika-mentora učenici promišljaju o tome tko ili što je STEM heroj – kako on izgleda i što je to što ga čini herojem, te da svoju viziju pretoče u djelo u obliku nacrta, skice, crteža, skulpture ili bilo koje druge vrste vizualnog izričaja. Na natječaj su se mogli prijaviti svi učenici osnovnih škola sa šireg riječkog područja (od 1. do 4. razreda), a svoj rad mogli su izraditi samostalno, kao grupa ili razred uz podršku svojih mentora (nastavnika).

Najboljeg STEM heroja osmislila je i izradila Una Kudić, učenica 4.a razreda Osnovne škole Škurinje pod mentorstvom Željke Božić.

Njihov STEMko STEMić će u subotu 15. travnja ”oživjeti” na Klobučarićevom trgu, točnije – prema njihovom idejnom rješenju izradit će se maskota koja će tijekom STEM piknika animirati sve prisutne.

Ove subote na STEM pikniku posjetitelji će moći pogledati sve radove pristigle na natječaj, koji će biti izloženi na Klobučarićevom trgu.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content