Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Drugo izdanje STEM piknika okupirat će Art-kvart 13. travnja

15. ožujka 2024.

Jedan dan samo za istraživanje znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike? Ma koga to zanima?! Pa sve koji žele raditi pokuse, testirati zakone fizike, natjecati se, istraživati svijet robota i umjetne inteligencije, shvatiti primjenu matematike u svakodnevnim aktivnostima i pritom se dobro zabaviti.

U Art-kvart nam stiže još jedan STEM piknik, koji će na jednom mjestu okupiti znanstvenike, edukatore, zabavljače, glazbenike i poduzetnike koji svaki dan žive istražujući STEM, a svoj entuzijazam i strast žele prenijeti na djecu, mlade i odrasle koji na bar jedan dan žele činiti isto.

STEM piknik 2.0. održat će se u subotu, 13. travnja 2024, u Dječjoj kući, Gradskoj knjižnici Rijeka te Muzeju moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

Tema ovogodišnjeg STEM piknika je STEM u svakodnevici. Želja nam je da se što više naših sugrađana i sugrađanki – kako malih, tako i velikih – upozna sa STEM-om i shvati da on nije tamo neki daleki i komplicirani pojam, već da se nalazi u svemu što nas okružuje.

U programu će, kao i lani, biti cijeli niz radionica na kojima će svatko tko želi moći osobno isprobati neko od STEM područja kroz rješavanje zagonetki, igranje edukativnih igara, isprobavanje tehnologije ili natjecanja u izradi padobrana. Za one koji više vole slušati i upijati znanje bit će tu i predavanja i vođenih šetnji po Art-kvartu, kao i predstava i akrobatskih nastupa.

Ulaz na sve aktivnosti je slobodan, a za sudjelovanje u aktivnostima nije potrebna prijava.

STEM piknik zajednički organiziraju Centar tehničke kulture Rijeka, Gradska knjižnica Rijeka, Centar za popularizaciju znanosti Sveučilišta u Rijeci te Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka. U programu sudjeluju: Astronomsko društvo Višnjan, Art-kino Croatia,  Dobrovoljno vatrogasno društvo Sušak, Hrvatski robotički savez, Hrvatski savez brodomaketara, Prirodoslovni muzej Rijeka, Tehnički fakultet u Rijeci, Udruga Ri Rock, Udruga Connect IT i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.

Važnost popularizacije STEM-a prepoznali su naši donatori: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i BrightDock.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content