Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Vašoj organizaciji treba besplatno digitalno rješenje? Sudjelujte u Social Hackademy društvenom hackathon-u!

12. veljače 2021.

Pozivamo sve organizacije civilnog društva te predstavnice i predstavnike civilnog društva da se aktivno uključe u provedbu projekta Social Hackademy koji provodimo u međunarodnom partnerstvu s još 5 organizacija.

 

U Hrvatsku donosimo metodologiju provedbe društvenih Hackathona, koji svojim intenzivnim aktivnostima žele doprinijeti razvoju i napretku zajednice u kojoj se provode.

U njima će sudjelovati mlade osobe koje će u sljedećim mjesecima biti educirane za web dizajn, vizualni i grafički dizajn te izradu jednostavnijih mobilnih aplikacija i njihovi mentori koji će im biti na raspolaganju u stvaranju IT rješenja koja će odgovoriti na potrebe lokalne zajednice.

 

Sada nam samo trebaju organizacije na čije će potrebe mlade osobe educirane u projektu moći odgovoriti novostečenim znanjima i vještinama. Ukoliko vašoj organizaciji treba novi web, online ili mobilnu aplikacija koja će odgovoriti na potrebe vaših korisnika ili neko grafičko i vizualno iskustvo pozivamo vas da nam se javite – pošaljite mail na imusanovic@ctk-rijeka.hr te da počnemo dogovarati suradnju. Sve što se razvije u projektu razvija se za zajednicu i besplatno je, no važno nam je da vaša organizacija doprinosi održivom razvoju zajednice te općenito radi za dobrobit lokalne zajednice.

 

Ono što ćemo očekivati od predstavnika organizacija koje nam se odluče pridružiti i na njihove potrebe pokušati odgovoriti tijekom Social Hackathona koji će se održati u srpnju ove godine, je sljedeće:

  • doprinos treningu za mlade (koji će se održati u svibnju i lipnju 2021.) kroz davanje informacija, materijala, tema i savjeta za projektne zadatke na kojima će mlade osobe učiti i pripremati se za Hackathon, odnosno izrađivati digitalne proizvode za vas;

 

  • sudjelovanje u nekoliko preliminarnih dogovornih sastanaka s trenerima-mentorima kako bi se razvio detaljniji plan i potrebe za uključivanjem stručnjaka u izradu rješenja tijekom Social Hackathona;

 

  • osigurati fizičku prisutnost dva predstavnika organizacije na dvodnevnom Social Hackathonu u lipnju koji će timu koji bude radio na njihovom zadatku moći pružiti podršku i povratnu informaciju; za vrijeme trajanja Hackathona za sve sudionike pokriveni su troškovi sudjelovanja (smještaj, prijevoz, hrana)

 

Kako bismo zainteresiranim predstavnicama i predstavnicima organizacija civilnog društva osigurali sve potrebne informacije o tome kako će ozgledati trening mladih osoba, organizacija Social Hackathona i njihovo sudjelovanje u istom, u utorak 23. veljače 2021. organiziramo online događanje “Social Hackademy – kako se uključiti?”. U nastavku se možeš prijaviti za sudjelovanje u eventu koji će trajati 45 minuta, a link za spajanje ćemo ti poslati na e-mail adresu.

 

Vidimo se! 🙂

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content