Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Izradili smo nacrte obrazovnih programa u sklopu projekta #HackAD!

26. svibnja 2020.

Nakon nekoliko mjeseci prikupljanja materijala i istraživanja inovativnih metoda poučavanja projekt #HackAD je dobio prvi obrazovni rezultat – Social Hackademy nacrte obrazovnih programa koji se vežu uz tri teme: Web Dizajn, Vizualni i grafički dizajn te Razvoj native mobilnih aplikacija.

 

Obrazovni programi za tri tečaja uključuju 40 sati obuke za Razvoj native mobilnih aplikacija i web dizajn, dok tečaj vizualnog i grafičkog dizajna traje 20 sati. Nakon završetka obuke polaznici će steći nekoliko DigComp 2.0 kompetencija, a također i EntreComp i P21 kompetencije koje se odnose na kreativnost, timski rad, itd.

 

Osim nastavnog plana i programa, nacrti obrazovnih programa sadrže i mnoštvo korisnih informacija o opremi potrebnoj za provedbu tečajeva i drugim preduvjetima za pohađanje tečaja, kao što su osnovne računalne vještine, preporučene metode poučavanja, itd.

 

Iako se tri teme tečaja na prvi pogled mogu činiti zastrašujućim, s obzirom na vremensko ograničenje i poteškoće predmetnih predmeta, projektni tim se pobrinuo da inovativni plan predavanja i metodologija korišteni u projektu omoguće sudionicima stjecanje praktičnih vještina ograničena količina vremena za stvaranje i izražavanje u okviru spomenutih domena.

Obrazovne programe je moguće preuzeti na hrvatskom, engleskom, grčkom, francuskom i talijanskom jeziku ovdje.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content