Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Hrvatski #Hackad Lab vrijedno radi!

31. svibnja 2021.

Prošlo je skoro tri mjeseca od kad smo pokrenuli Social Hackademy Lab u Rijeci. Mladi iz cijele Hrvatske uključili su se u #Hackad avanturu na kojoj su stekli brojna znanja i vještine. Trenutno smo u procesu organiziranja Social Hackatona te je ostalo još samo nekoliko detalja za doradu. Hackaton će se održati u Rijeci, sredinom lipnja 2021.

 

U #Hackad edukaciji sudjeluje ukupno 33 mlade osobe od kojih je njih 20 završilo tečaj vizualnog i grafičkog dizajna, 19 polaznika prošlo je tečaj web dizajna dok 13 polaznika pohađa razvoj native mobilnih aplikacija.

Tijekom edukacije, polaznici su imali mogućnost surađivati u izradi digitalnih rješenja sa stvarnim klijentima – organizacijama civilnog društva iz cijele Hrvatske. Za njih su razvijali logotipe, različite vizualne identitete, internet stranice dok neki trenutno razvijaju i mobilne aplikacije. Ovo su neka od rješenja koja su polaznici tijekom edukacije kreirali.

 

Organizacija Borders: None tražila je dodatne audio-vizualne elemente u postojećem vizualnom dizajnu. Zadatak polaznika bio je razviti kratki dopis i PPT predložak.

Savez izviđača Rijeke tražio je novi logo za svoju organizaciju – u nastavku je izabrani, pobjednički logo

Ovo su primjeri logotipa koje su mladi polaznici vizualnog i grafičkog dizajna razvili u sklopu projekta Fencing Fechten Escrime Mačevanje.

Izabrani logo je!

Tijekom travnja, ekipa web dizajnera izrađivala je internet stranice za nekoliko različitih organizacija. Jedna od njih je stranica za projekt Stressless sport kojeg provodi organizacija Lotina kutija. Također su izradili novu internet stranicu za organizacije Ocean znanja i Nezavisna udruga mladih koje će uskoro biti aktivne te vidljive javnosti.

Tim za razvoj native mobilnih aplikacija trenutno uči izrađivati mobilne aplikacije. Kako bi stekli praktično iskustvo u stvarnom okruženju, razvit će mobilnu aplikaciju za Fencing Fechten Escrime Mačevanje koja će organizaciji pomoći kod prijava za turnire. Također će surađivati s Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek za čije će korisnike razviti aplikaciju koja omogućuje jednostavan i besplatan pristup pravnom savjetu putem mobitela.

 

Prijave za hrvatski Social Hackaton su otvorene! Izazovi koje rješavamo su: (1) U zdravom tijelu zdrav duh, (2) Znanje je moć! (3) Radi ono što voliš i (4) Mir, brate!

 

Jako smo uzbuđeni vidjeti kakva će se rješenja i rezultati osmisliti na događaju!

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content