Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Hrvatske predstavnice u finalu natjecanja za nagradu Social Hackademy 2021.

25. listopada 2021.

Nagrada Social Hackademy slavi napore i doprinose mladih u rješavanju društvenih izazova diljem Europe pomoću digitalnih rješenja razvijenih u Social Hackademy laboratorijima u Hrvatskoj, Francuskoj, Grčkoj i Italiji.

Social Hackademy laboratoriji su laboratoriji za osnaživanje mladih s digitalnim i transverzalnim vještinama koji pomoću Social Hackademy metodologije razvijaju digitalna rješenja za različita pitanja na lokalnoj, nacionalnoj, europskoj ili globalnoj razini. Social Hackademy metodologija razvijena je uz potporu Erasmus+ programa Europske unije.

 

Nagrada Social Hackademy 2021. dodijeljena je timu Alimenta #Zerohunger2 iz Italije tijekom Međunarodne konferencije Social Hackademy, koja se održala 15. listopada 2021. u sklopu ALL DIGITAL Summita 2021. U finalu natjecanja za Social Hackademy nagradu 2021. Hrvatska je također imala svoje predstavnice – tim IT Girls kojeg čine Marija Siladjev i Lana Prar (pobjednice Social Hackathona u Rijeci) u finalu je predstavio svoju mobilnu aplikaciju Fenix ​​App – Mood Tracker koji pomaže osobama s različitim mentalnim poteškoćama da prate svoja raspoloženja i aktivnosti koje su dovele do ovih raspoloženja kako bi im se pomoglo da se usredotoče na pozitivno. Aplikacija također nudi savjete i dodatne opcije koje korisnicima omogućuju postizanje i održavanje stanja remisije i mentalne stabilnosti.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content