Istražimo zajedno svemir mogućnosti

3-2-1 – upisi u Social Hackademy module su otvoreni!

1. ožujka 2021.

Nakon više od godinu dana pripreme, educiranja trenera, došao je i taj trenutak – otvaramo upise u module projekta Social Hackademy! Možeš izabrati između edukacije iz grafičkog i vizualnog dizajna, web dizajna ili razvoj native mobilnih aplikacija. Ili, još bolje, možeš izabrati svo troje. Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci družit ćeš se s našim predavačima i ekipom u našim prostorima ili online, ovisno o tome što situacija bude dozvoljavala.

Edukacija je namijenjena mladim osobama u dobi od 16 do 29 godina. Sudjelovanje u edukaciji, kao i u svim aktivnostima koje slijede nakon nje je besplatno za sudionike, tj. osigurani su svi troškovi za sudionike. Za sudjelovanje trebaš provjeriti odgovaraju li ti termini održavanja edukacije te ispuniti prijavnicu u nastavku.

U ponedjeljak, 15. ožujka, započinjemo s modulom Grafički i vizualni dizajn koji je osmišljen na način da traje 20 školskih sati, odnosno u našem slučaju dva tjedna. Tijekom tog perioda upoznat ćemo se s terminologijom, alatima i softverima važnim za bavljenje grafičkim i vizualnim dizajnom, pričat ćemo o psihologiji boja, izradi knjige standarda te suradnji s tiskarama. Bit će tu, naravno, puno vježbi i zadataka.

Potom, kreće modul Web dizajna koji će trajati nešto duže, tj. 40 školskih sati. Kroz mjesec dana upoznavat ćemo se sa strukturom interneta i načinima na koje se on prikazuje korisnicima, jezicima i bazama podataka koje olakšavaju kreiranje internetskih stranica, radu sa serverima, sustavima za upravljanje sadržajem te, naravno, objavljivanjem intetnetskih stranica. Modul započinje 31. ožujka, a završava 30. travnja.

Posljednji mjesec edukacije namijenjen je za modul Razvoj native mobilnih aplikacija. U 40 školskih sati naučit ćemo što su to native mobilne aplikacije, u kakvom se okruženju one stvaranju, na koji način se dizajniraju te razvijaju korisnička sučelja, kako se kreiraju funkcionalnosti takvih mobilnih aplikacija te kako se koriste podatci za unaprijeđenje funkcija i iskoristivosti aplikacije. Nastava započinje u srijedu, 5. svibnja.

Kao što možeš vidjeti u rasporedu, radionice će se održavati ponedjeljkom, srijedom i petkom u popodnevnim satima (od 17 do 20 sati).

Ono što ti možemo obećati jest da će nastava biti praktična. Osim brojnih primjera na kojima  ćemo učiti, tj. tijekom edukacije razvijat ćemo rješenja za potrebe stvarnih organizacija. Neki će od vas biti autori novih vizualnih identiteta, internetskih stranica ili mobilnih aplikacija organizacija civilnog društva.

 

Nakon edukacije, praksa na društvenom Hackathonu

Nakon sudjelovanja u edukaciji iz web dizajna, izrade native mobilnih aplikacija te grafičkog i vizualnog dizajna, svi sudionici edukacije sudjelovat će na društvenom Hackathonu na kojem ćemo u lipnju ove godine tijekom 48 sati izrađivati IT rješenja za organizacije civilnog društva iz Hrvatske. Bit će to super događaj, s ekipom koja svoja znanja i vještine stavlja na raspolaganje svojoj zajednici!

 

Osim toga, najbolji među sudionicima, a tu mislimo na one koji se pokažu znanjem, motivacijom i dobrom suradnjom u timu, sudjelovat će na međunarodnom summitu organizacije ALL DIGITAL gdje će biti predstavljena najbolja rješenja sa svih društvenih Hackathona organiziranih u projektu.

Edukacija i svi Hackathoni dio su Erasmus+ projekta Social Hackademy u kojemu je CTK Rijeka partner zadužen za prijenos dobre prakse provedbe društvenih Hackathona u Hrvatskoj. Ista metodologija isprobat će se u sljedećih nekoliko mjeseci u Grčkoj, Italiji i Francuskoj.

 

Zvuči dobro? Što čekaš? Prijavi se 😀

 

Upisi za module Web dizajn i Razvoj native mobilnih aplikacija su otvoreni do utorka, 30. ožujka, u 12 sati (Web dizajn) odnosno do utorka, 4. svibnja. u 12 sati ili do popunjenja mjesta na svakom modulu.

 

PRIJAVNICA

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content