Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Social Enterprise Next Generation

O projektu

18.-26. listopada 2013.

Mladi sudionici i mlade sudionice iz 5 europskih zemalja proveli su tjedan dana u Rijeci kako bi učili o društvenom poduzetništvu, razvijali poslovni plan te naučili kako napraviti film i kako održavati Internet stranicu. Kao rezultat razmjene kreirali su film, Internet stranicu, te poslovni plan za društveno odgovorno poduzeće „The Farm of Change“ koji su javno predstavili u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke. Tamo su im dodijeljene Youthpass  diplome.

Partneri na projektu su četiri neprofitne organizacije iz Europe: Uluslararası Doga Genclik ve Spor Klübü Dernegi (Turska), Young Effect Association (Italija), Association “Professional Forum for Education” (Bugarska) i Stowarzyszenie Tea Club (Poljska). 

Razmjena mladih „Social Enterprise: Next Generation“ održala se uz potporu Agencije za mobilnost i programe EU  u okviru programa Mladi na djelu  koji financira Europska komisija. Ostali donatori projekta su: Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera i KD Autotrolej.

Donatori

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content