Istražimo zajedno svemir mogućnosti

U gostima kod Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića

1. prosinca 2021.

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je ugostio sudionike Europskog natjecanja učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu – voditelje projekta, učenike Srednje škole Donji Miholjac te njihove profesore i mentore.

Na sastanku s Predsjednikom učenici Srednje škole Donji Miholjac pojasnili su kako su svojim projektom “Zadruga Drava” ponudili rješenje problema nezaposlenosti i iseljavanja mladih, ukazali na nedostatak edukacijskih i drugih aktivnosti u njihovim zajednicama, potakli zdraviji način života te iskorištavanje resursa lokalnih proizvođača uz istovremeno korištenje njihova znanja u osmišljavanju novih proizvoda i usluga.

Podsjećamo, Učenici Srednje škole Donji Miholjac predstavljali su Republiku Hrvatsku na prvom Europskom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu EU Scoop!, održanom u sklopu međunarodnog projekta SCoopConSS (Social Cooperative Contest for Secondary Schools) od 23. do 27. rujna u Firenci u Italiji. Svojim projektom „Zadruga Drava“ učenici su osvojili drugo mjesto na natjecanju.

 

SCoopConSS je dvogodišnji projekt koji financira Opća uprava za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo te male i srednje poduzetnike Europske komisije, a hrvatska organizacija koja provodi projekt je Centar tehničke kulture Rijeka. Više o projektu možete saznati OVDJE.

 

Izvor fotografija: “Ured Predsjednika RH, Dario Andrišek”

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content