Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Održavamo SCoopConSS državno natjecanje u Rijeci

18. lipnja 2021.

Došli smo pred kraj projekta SCoopConSS! Nakon pet mjeseci druženja preko Zoom-a, vrijeme je da se upoznamo i uživo!

 

Učenici srednjih strukovnih škola iz sedam različitih gradova (Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Labina, Metkovića, Osijeka, Splita i Zagreba) tijekom proteklih mjeseci su razvijali ideju društvenog poduzeća koje odgovara na potrebne njihove lokalne zajednice. Bilo je zanimljivo istraživati društvene potrebe različitih dijelova Hrvatske, a još zanimljivije pratiti učeničke inovativne ideje kako se razvijaju.

 

U projektu je sudjelovalo preko 100 učenika i 12 profesorica. Ukupno je osmišljeno 12 ideja te je sedam najboljih ekipa (po jedna iz svake škole) pozvano na ScoopConSS državno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola u društvenom poduzetništvu u Rijeku.

 

Natjecanje će se održati ovu subotu, 19.06.2021, s početkom u 11 sati u prostoru Exportdrva. Zadatak svake grupe bit će prezentirati svoju društveno poduzetničku ideju u 10 minuta na inovativan i zanimljiv način. Nakon svih prezentacija saznat ćemo čije je društveno-poduzetnička ideja najbolja! Žiri stručnjaka koji će dodijeliti titulu pobjednika čine Ana Janežić (STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci), Dario Zorić (Riječka razvojna agencija PORIN) i Diana Kovačić (Udruga Žmergo).

 

Sudionike čeka uzbudljiv (i veselimo se reći sunčan) vikend u Rijeci!

 

Cilj projekta SCoopCOnSS je razviti inovativnu metodologiju koje se zasniva na suradničkom učenju. Ovogodišnji sudionici na projektu prvi su iskusili učenje kroz ovu metodologiju i upoznali se s društvenim poduzetništvom. Želja je bila potaknuti srednjoškolce da razmišljaju o drukčijem modelu poslovanja koji je održiv te društveno i ekološki odgovoran. U projektu su sudjelovale i predstavnici brojnih udruga i zadruga koji su učenicima pružali podršku i savjet tijekom procesa oblikovanja ideje.

 

Pobjednik državnog natjecanja osvojit će plasman na međunarodno natjecanje u Firenci (Italija) koje će se održati krajem rujna ove godine. U Firenci će se natjecati protiv pobjedničkih timova iz Grčke, Italije, Portugala i Španjolske.

 

Želimo puno sreće svima i neka najbolji tim pobijedi! 

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content