Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Održali smo najbrojniju Zoom radionicu u CTK Rijeka do sad!

19. ožujka 2021.

Na radionici projekta SCoopConSS, mladi poduzetnici iz sedam hrvatskih škola ispunjavali su poslovni plan svojih budućih društvenih poduzeća. Sudjelovali su učenici iz Belog Manastira, Donjeg Miholjca, Labina, Metkovića, Osijeka, Splita i Zagreba.

Učenici su se upoznali s alatom svakog dobrog poduzetnika – Canvas NeXt platnom. Radionicu je vodila kolegica iz Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci STEP RI Jana Blažević Marčelja, dok je CTK Rijeka tim koordinirao čak 12 Zoom soba u kojima su učenici radili u grupama. I dok je Jana skakutala iz jedne sobe u drugu nadgledajući kreativne radove, učenici su vrijedno razrađivali detalje svojih budućih poduzeća kojima će doprinijeti ostvarenju UN-ovih 17 ciljeva održivog razvoja.

Možemo potvrditi kako su ideje odlične, ali nećemo ih otkriti jer učenike očekuje nacionalno natjecanje iz društvenog poduzetništva, a pobjednički tim će sudjelovati na međunarodnom natjecanju u Umbriji (Italija).

Jako nam je drago što s nama u projektu sudjeluje toliko mladih kreativaca usprkos nemogućnosti druženja uživo, ali barem smo se svi upoznali na Zoom-u. Kroz sljedeća dva mjeseca očekuje nas pregršt radionica u kojima će mladi naučiti i provesti istraživanje tržišta svoje lokalne zajednice, analizirati mišljenje stanovništva kroz ankete ili druge metode, napraviti financijski okvir svog poduzeća, razviti partnerstva i stvoriti marketinški plan.

 

Do sada smo imali priliku ugostiti brojne predstavnike društvenih poduzeća iz Hrvatske koji su učenicima prenijeli svoja znanja i iskustva. Veliko hvala Socijalnoj zadruzi NEOS i Udruzi za kreativni razvoj Slap iz Osijeka, udrugama Mailath i Lions club iz Donjeg Miholjca, Udruzi za mlade Alfa Albona iz Labina, Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj i socijalnoj zadruzi Prijateljica iz Metkovića, Zelenoj energetskoj zadruzi i Udruzi OA.Z.A iz Zagreba te Michaelu Freeru iz društvenog poduzeća Ensoco.

 

Čekaju nas još brojni Zoom sastanci i druženja, ali nadamo se da ćemo na ljeto moći zajedno predstaviti svoje vrijedno izrađene ideje.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content