Istražimo zajedno svemir mogućnosti

RIK@

O projektu

Centar tehničke kulture Rijeka već niz godina nudi učenicima programe s ciljem smanjenja i prevencije ovisnosti. Smatramo da je omogućavanje besplatnih, zanimljivih i modernih radionica jedan od načina na koji mladi mogu iskoristiti svoje slobodno vrijeme. 
Projekt Rik@ uključio je mlade osobe u preventivnom program suzbijanja ovisnosti aktivnim uključivanjem u razvoj zajednice. Mladi su se mogli uključiti u informatičke radionice, razvojne radionice i rad debatnog kluba, a sve aktivnosti usmjerene su na prevenciju ovisnosti i nepravilnog i prekomjernog korištenja novih tehnologija. 
Informatičke radionice za mlade uključuju napredni rad u office alatima za oblikovanje teksta (Word) i tabličnih kalkulacija (Excel), osnovno i napredno korištenje programa za uređivanje slika (Photoshop) te osnovno i napredno korištenje programa za izradu Internet stranica (HTML i PHP). Po završetku edukacija mladi će imati potrebna znanja i vještine za provođenje i promociju vlastitih akcija u lokalnoj zajednici. 
Dio programa Rik@ čini i prigodno obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenog do 15. prosinca 2012. u sklopu kojeg će se roditeljima nuditi praktični savjeti i besplatni alati za prevenciju ovisnosti o novim tehnologijama. 
Svi programi besplatni su za polaznike zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva socijalne politike i mladih, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Donatori

VIJESTI

Development Lab
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Kroz projekt pomažemo nastavnicima steći potrebno znanje i iskustvo vođenja STEAM aktivnosti koristeći Design Sprint i Challenge Based Learning metodologije kako bi mogli svojim učenicima na inovativan način približiti STEM i zainteresirati ih za razvoj STEM karijera.
DECODE_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
Radimo na podizanju svijesti mladih djevojaka o rodnim predrasudama i stereotipima, razvijamo znanje o rodnoj ravnopravnosti i njenoj važnosti te pružamo pozitivne primjere i praktična iskustva iz STEM područja.
SciMaG logo_600x400
pregrada_vodoravna_podnaslov2
U sklopu projekta osmišljavamo i razvijamo aktivnosti koje se bave temama iz prirodnih predmeta, matematike i računarstva temeljene na učenju kroz igru za učenike na svim razinama obrazovanja.

Sve vijesti iz projekta

DECODE_600x400
SciMaG logo_600x400
Skip to content