Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Zaigraj avanturističku igru

17. studenoga 2020.

Zamisli da postoji igra u kojoj se sa svojom ekipom natječeš protiv drugih ekipa u tome tko će prije odgonetnuti raznovrsne zagonetke, gdje usput nešto saznaš o gradu i otkriješ neke nove lokacije? I još kada završiš igru dobiješ i nagradu? Ne moraš zamišljati, skupi ekipu i kreni!

Tijekom listopada družili smo se s ekipom mladih koja je zajednički osmislila avanturističku igru kojoj je tema mobilnost. Time smo htjeli obilježiti europsku kampanju Time to move, kojoj je cilj poticati mobilnost mladih ljudi. Inspirirani cijelom pričom o mobilnosti, osmislili smo igru o ljudima i stvarima koje su dolazile u Rijeku, a kako bismo igrače ove igre potaknuli na mobilnost, igru smo osmislili na način da se ona igra po Rijeci i okolici. Možete ju igrati pješke ili koristeći neko prijevozno sredstvo 😉

Za igru vam je potreban pametni telefon na koji je instalirana neka od aplikacija za čitanje QR kodova i dobra volja/želja za sudjelovanjem. Početna točka igre, prvi QR kod, nalazi se na vratima Laboratorija znanja (Školjić 6). Kada učitate kod otvorit će se stranica s uputama za igru te prvim zadatkom koji trebate riješiti da biste saznali koja je sljedeća lokacija na koju se trebate zaputiti. Ukupno je devet točaka na kojima ćete moći saznati zanimljivosti o lokaciji na kojoj se nalazite, osobi koja je na neki način vezana za Rijeku i tu lokaciju a nije iz Rijeke, te o mjestu i državi iz koje dolazi ta osoba. Napominjemo, kako svi QR kodovi nisu na najvidljivijem mjestu te se od igrača očekuje malo više truda u pronalasku novog zadatka.

 

@ctkrijeka

Isprobaj avanturističke igru koja će te provesti u šetnju gradom, upoznati te s nekim zanimljivim likovima i pričama iz povijesti Rijeke #širimoznanje

♬ Film music style (Adventure load) - SOUND BANK

Sve koji uspješno riješe sve zadatke očekuje nagrada u Centru za mlade RI connect, koji djeluje u sklop CTK Rijeka. Svima koji uspješno riješe sve zadatke, naša ekipa iz Centra za mlade RI connect, javit će se oko dogovora za preuzimanje nagrade. A ako imate bilo kakvih pitanja u vezi avanturističke igre – pošaljite nam mail (info@ctk-rijeka.hr) ili se javite putem Facebooka ili Instagrama.

 

Igra je nastala u sklopu Centra za mlade RI connect koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Agencija za mobilnost i programe EU te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content