Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Uspješno zaključena ovogodišnja ALL DIGITAL Weeks kampanja

9. svibnja 2023.

Centar tehničke kulture Rijeka i ove je godine nacionalni koordinator ALL DIGITAL Weeks kampanje koja uključuje sve organizacije s područjem djelovanja u digitalnoj kulturi kako bi stvorila mrežu partnera koji svojim aktivnostima doprinose digitalnom i medijskom opismenjavanju građana te razvoju digitalnih vještina.

ALL DIGITAL Weeks kampanja ove je godine održana od 17. travnja do 7. svibnja 2023. diljem Europe, a osim Centra tehničke kulture Rijeka, All Digital Weeks kampanji pridružile su se i druge škole, udruge i organizacije iz Hrvatske: Udruga invalida rada Zagreba, Opća privatna gimnazija Zagreb, Prva gimnazija Zagreb, Osnovna škola Eugena Kvaternika (Velika Gorica), Zajednica tehničke kulture grada Belog Manastira, Zajednica tehničke kulture grada Splita, Gimnazija dr. Mate Ujevića (Imotski), Osnovna škola Tučepi, Centar za mlade grada Dubrovnika i Prirodoslovni muzej Dubrovnik.

Radionice diljem Hrvatske bile su temeljene na 6 krovnih tema cijele ALL DIGITAL Weeks kampanje: Digitalne vještine za “pravednost, raznolikost i uključenost” – od temeljnih do naprednih; DigComp i certificiranje digitalnih vještina; Digitalna medijska pismenost i kultura; Cyber sigurnost i sigurniji Internet; Digitalne vještine za okoliš i održivost  i Digitalne vještine za specifične sektore, a na nacionalnoj razini ukupno je organizirano čak 28 besplatnih radionica koje doprinose usavršavanju digitalnih vještina. Ako se uzmu u obzir poražavajući podatci koji govore kako čak 32% korisnika interneta nema osnovna znanja iz sigurnosti na internetu, te kako je obrazovanje iz informacijsko-komunikacijskih tehnologija primilo samo 15% zaposlenih osoba, provedba ovakve kampanje je iznimno važna za razvoj digitalno pismenog društva.

Radionice održane u Centru tehničke kulture Rijeka pokrile su široko područje digitalnih vještina – robotiku, informatiku, programiranje, grafički dizajn, snimanje, pisanje životopisa i STEM te su u svoju provedbu uključile više od 50 zainteresiranih polaznica i polaznika.

Više informacija o provedenoj All Digital Weeks kampanji moguće je pronaći na službenoj stranici ALL DIGITAL Weeks kampanje.

Radionice u sklopu ALL DIGITAL Weeks kampanje financijski su poduprli Primorsko–goranska županija, Grad Rijeka i Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content