Istražimo zajedno svemir mogućnosti

RI connect

O projektu

Centar za mlade RI connect okuplja mlade s područja Primorsko-goranske županije  u raznovrsnim edukativnim, informativnim i savjetodavnim aktivnostima kroz koje se jačaju njihovi osobni i profesionalni kapaciteti te smanjuje rizik od siromaštva i socijalne isključenosti.

Aktivnosti Centra za mlade RI connect podijeljene su u četiri tematska ciklusa od kojih svaki obuhvaća cijeli niz radionica i edukacija:

  1. Znam znanje – program neformalnog obrazovanja koji vodi stjecanju relevantnih znanja, vještina i stavova kod mladih
  2. Daj mi info i savjet! – program informiranja i savjetovanja za mlade s područja Primorsko-goranske županije
  3. Free time – aktivnosti organizacije slobodnog vremena
  4. Aktiviraj SE! – aktivnosti usmjerene podršci inicijativama mladih u zajednici te poticanju mladih na aktivno sudjelovanje u društvu


U okruženju bez prostornih, socijalnih, rodnih i ostalih barijera u kakvom djeluje Centar za mlade RI connect, mladi su upućeni jedni na druge, druže se, uče kvalitetno komunicirati, pružati i primati pomoć u usvajanju znanja i vještina (vršnjačka pomoć), socijalno ih se osnažuje i potiče na promišljanje o položaju mladih u zajednici i unapređivanju istoga vlastitim djelovanjem. Provedbom aktivnosti koje su utemeljene na ovim vrijednostima i idejama nastavit će se podizati kvaliteta života mladih u našoj lokalnoj zajednici, a projektom će se također jačati i kapaciteti radnika s mladima kako bi se povećala kvaliteta rada s mladima na području Primorsko-goranske županije.

U projekt Centar za mlade RI connect u 2024. godini kao partneri su uključeni udruga Delta i Grad Rijeka

Programe Centra za mlade RI connect financijski podupire Središnji državni ured za demografiju i mlade, Primorsko–goranska županija i Grad Rijeka.

Donatori

Partneri

VIJESTI

1T0A4810
pregrada_vodoravna_podnaslov2

Centar tehničke kulture Rijeka poziva sve mlade, udruge mladih i za mlade da iskoriste mogućnosti koje im se pružaju u Centru za mlade RI connect. Radi se o multifunkcionalnom prostoru na adresi Školjić 5d u kojem se već organiziraju radionice, predavanja i izložbe u koje se možeš uključiti, ali zašto i sam sa svojom grupom […]

RiConnect vijesti_sredozemlje
pregrada_vodoravna_podnaslov2

Nastavljamo s našim brojnim aktivnostima u sklopu Mjesečne doze kulture! Ovog puta imate priliku pridružiti nam se u obilasku izložbe Mediterranea u galeriji Kortil. Ova izložba je putujuća izložba koja prikazuje povijest, narode, mitove, ali i svu ljepotu morskog kontinenta Mediterana koji je poznat po svojoj velikoj kulturnoj i povijesnoj vrijednosti. Prikazuje snimke stvorene korištenjem […]

Praznici u CTK_vijesti
pregrada_vodoravna_podnaslov2
I ove praznike dođi na Školjić i uživaj u najboljim radionicama u gradu! Otkrij svijet 3D modeliranja, digitalnog stripa, magneta, programiranja ili jednostavno okupi ekipu i pokušaj pobjeći iz našeg Escape room-a – a sve to potpuno besplatno! Praznici u Centru tehničke kulture Rijeka održat će se od 19. do 23. veljače 2024. na dvije lokacije – u STEM laboratoriju na adresi Korzo 2A i u Centru tehničke kulture Rijeka na adresi Školjić 6. Jedino što moraš napraviti je odabrati radionicu po svojoj mjeri i požuriti s ispunjavanjem prijavnog obrasca!

Sve vijesti iz projekta

Skip to content