Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Radionice za mlade – jesen u Centru tehničke kulture Rijeka

21. rujna 2023.

Hej, mladi! Jeste li spremni za edukativnu jesen u Centru tehničke kulture Rijeka? Za vas smo pripremili četiri super zanimljive radionice na kojima možete steći nova znanja i vještine tražene u gotovo svim zanimanjima današnjice, a pritom se, naravno, super zabaviti. Radionice objedinjuju teme s područja programiranja, robotike, EU projekata, novinarstva, fotografije, snimanja i montaže te 3D modeliranja, a na vam je da odaberete sebi najzanimljiviju temu i prijavite se!

Jesen u CTK Rijeka vam tako donosi radionicu „Od ideje do prototipa“ koja će se održavati ponedjeljkom i petkom od 9. do 20. listopada u terminu od 17:30 do 19:45. Na radionici ćete proći kroz osnove IoTa (što je IoT, na čemu se temelji, usporedba klasičnih i IoT uređaja) i upoznati se s mikrokontrolerom Arduino pomoću kojeg ćemo objasniti ulogu mikrokontrolera u IoT sustavima. Zatim ćete učiti o osnovama elektronike, senzora i aktuatora te povezivati IoT uređaje pomoću cloud platforme. Za kraj ćemo napraviti prototip IoT projekta, da povežemo sve naučeno na radionici.

Za one željne projektnih vještina pripremili smo Projektnu akademiju: Mladi za grad koja će se održavati od 20. do 24. studenog u terminu od 13:00 do 16:00 sati. Na radionici ćete se fokusirati na to što mladi žele promijeniti u svojoj zajednici – kvartu, susjedstvu, ulici, gradu – i načinima na koje to mogu financirati iz javnih natječaja – od opće strukture projektnog prijedloga, definiranja potreba, ciljeva, aktivnosti i rezultata do izrade proračuna i promocije projektnih aktivnosti. 

Jesen nam u CTK Rijeka donosi i Školu novinarstva koja će se održavati utorkom od 24. listopada do 28. studenog u terminu od 13:30 do 15:30. Na radionici ćete učiti o osnovnim novinarskim formama – vijesti, reportaži i intervjuu. Upoznat ćete se s radom lokalnih medija, te izrađivati reportaže i priče za portal MojaRijeka.hr. Bavit ćete se pisanjem, snimanjem, montiranjem i fotografiranjem te slaganjem svega skupa u online okruženju.

Za sve one zainteresirane za 3D printere pripremili smo i radionicu 3D modeliranje koja će vas provesti kroz čitavi proces 3D modeliranja – od izrade 3D modela do printanja istih na 3D printeru, a sve to koristeći programe TinkerCAD, Fusion i Prusa Slicer. Radionica će se održavati od 6. studenog do 11. prosinca 2023., svakog ponedjeljka od 14:00 do 16:00 sati.

Besplatne radionice namijenjene su mladim osobama (od 15 do 30 godina), a prijave se vrše ispunjavanjem prijavnog obrasca u nastavku.

 

 

Ciklus radionica za mlade provodi se u sklopu projekta Centar za mlade RI connect, financiranog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content