Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Pridruži nam se na online forumu Mladi u poduzetništvu

13. studenoga 2020.

Imaš poduzetničku ideju, ali ne znaš kako krenuti? Već si u poslu, ali nemaš prostor ili strojeve koji ti mogu pomoći da razviješ prototipe? Ne da ti se stajati u redu na Poreznoj? Želiš napraviti web stranicu ili shop za svoju firmu? Treba ti kredit? Pridruži nam se na forumu Mladi u poduzetništvu što će se održati u u petak, 20. studenog 2020. u 12 sati na Zoom platformi.

Devetim forumom Mladi u poduzetništvu obilježit ćemo još jedan Međunarodni tjedan poduzetništva, koji se ove godine održava od 16. do 22 studenog, a s ciljem da pomogne svima da lakše zakorače u svijet poduzetništva ili da unaprijede svoje poslovanje.

Krenut ćemo s predstavljanjem projekta COOPower, koji provodi Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci. Njihova Ana Marković Čunko ispričat će nam o čemu se radi u projektu te kako se mladi mogu uključiti u online COOPAthon koji će se održati krajem siječnja. COOPAthon je virtualni hackathon, odnosno vikend natjecanje tijekom kojeg će se razvijati i razrađivati ideje iz ovih područja/tema: (1) svijet bez siromaštva, (2) zdravlje i blagostanje, (3) kvalitetno obrazovanje, (4) dostojanstven rad i ekonomski rast, (5) mir, pravda i snažne institucije.

Potom će sudionici foruma Mladi u poduzetništvu moći čuti koje usluge će se nuditi u Proizvodnom parku Torpedo čije se otvorenje planira početkom sljedećeg mjeseca. O PP Torpedo govorit će Dario Zorić iz Riječke razvojne agencije Porin, koja će upravljati tehnološim parkaom aditivnih tehnologija opremljenim vrhunskom 3D tehnologijom (3D printer za metale većeg i manjeg volumena, 3D printer za polimere, 3D printer za pješčane jezgre, 3D skener).

Koje uvjete i poticaje za mlade poduzetnike nudi Hrvatska banka za obnovu i razvitak, predstavit će Vesna Bartolović Stančić.

S obzirom da je korona-kriza potrebu za predstavljanjem svog poduzeća, usluga i proizvoda u online okruženju učinila još važnijom i hitnijom, predavač CTK Rijeka Loris Rašpolić upoznat će sudionike foruma s mogućnostima za pokretanje internetske stranice te  online shopa.

Forum će zatvoriti predavanje o uslugama koje se poduzetnicima nude u sustavu e-Građani. Predavanje će pripremiti Ivan Mušanović, CTK Rijeka.

Sudjelovanje na forumu je besplatno, no potrebno je prijaviti se putem prijavnice najkasnije do četvrtka, 19. studenog 2020. Prijavljeni će u četvrtak po zaključenju prijava primiti mail s linkom za pristup forumu.

Forum Mladi u poduzetništvu organiziramo uz financijski podršku Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalne politike, Primorsko- goranska županija i Grad Rijeka.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content