Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Praznici u CTK Rijeka

8. veljače 2024.

I ove praznike dođi na Školjić i uživaj u najboljim radionicama u gradu! Otkrij svijet 3D modeliranja, digitalnog stripa, magneta, programiranja ili jednostavno okupi ekipu i pokušaj pobjeći iz našeg Escape room-a – a sve to potpuno besplatno!

Praznici u Centru tehničke kulture Rijeka  održat će se od 19. do 23. veljače 2024. na dvije lokacije – u STEM laboratoriju na adresi Korzo 2A i u Centru tehničke kulture Rijeka na adresi Školjić 6. Jedino što moraš napraviti je odabrati radionicu po svojoj mjeri i požuriti s ispunjavanjem prijavnog obrasca!

 

  1. Radionica Escape Room za mlade

Skupi ekipu i dođi pobjeći iz našeg Escape Room-a na temu svemira (Svemirski istraživači ili Bijeg iz svemirskog broda)!
Mozgaj, rješavaj razne zagonetke, mozgalice i slagalice, a sve to kako bi zajedno sa svojim prijateljima pronašao/la ključ za bijeg!

Escape room će se održati u ponedjeljak, 19. veljače i u četvrtak 22. veljače u terminima od 14:00 do 15:30 i od 16:00 do 17:30 sati. Namijenjena je mladima od 15 do 30 godina, a održat će se u STEM Laboratoriju na adresi Korzo 2A.

  1. Radionica 3D modeliranja za djecu (POPUNJENO)

Radionica 3D modeliranja upoznat će te s programom TinkerCAD i izradom jednostavnih likova za igricu (ljudi, životinje, čudovišta, i sl.), kao i sa 3D printerima i pripremom izrađenih likova za 3D print. Naučit ćeš kako napraviti svoju pripremu za 3D print u programu PrusaSlicer i kako dati pravilnu naredbu za print 3D printeru Prusa MK3S. Na kraju radionice izradit će svoj mali privjesak pomoću 3D printera koji si možeš ponijeti kući.

Radionica će se održavati utorkom, srijedom i petkom (20./21. i 23. veljače) od 11:00 do 12:00 sati, a namijenjena je učenicima od 3. do 5. razreda osnovne škole. Radionica će se održati Centru tehničke kulture Rijeka.

  1. Radionica digitalnog stripa (POPUNJENO)

Na radionici digitalnog stripa ćeš naučiti pravilno rukovati i-Padima i Apple Pencilom, te koristiti program za crtanje Procreate.  Upoznat ćeš se s raznim opcijama koje taj alat nudi za kvalitetno crtanje digitalnih ilustracija te ćeš naučiti ponešto o izradi stripa – kakvi sve stripovi postoje, koje su sve vrste i oblici panela unutar kojih se odvija radnja i likovi pričaju, te kako stvarati oblačiće za razgovor, misli i naraciju likova.

Radionica je namijenjena učenicima od 6. do 8. razreda osnovne škole, a održat će se u Centru tehničke kulture Rijeka u utorak, srijedu i petak (20./21. i 23. veljače) u terminu od 14:30 do 16:00 sati.

  1. Pčelice stemaju (POPUNJENO)

Dođi i zabavi se s našim veselim setom pčelica koje zuje po veselim, šarenim kartama na način kako ih mi programiramo! Ova radionica uvest će te u osnove programiranja, vještinu računanja i logičkog razmišljanja.

Radionica će se održati u utorak, 20. i u srijedu, 21. veljače u Centru tehničke kulture Rijeka u terminu od 09:30 do 11:00 sati, a namijenjena je učenicima 1. i 2. razreda osnovne škole.

  1. Magični magneti

Dođi u CTK Rijeka i nauči sve o magnetima! Što su to magneti? Koliko polova imaju? Što se dogodi kad magnet razlomimo na dva dijela? Što je magnetizam, a što su feromagneti? Sve to i više od toga naučit ćeš u našoj maloj školi magneta!

Radionica je namijenjena učenicima 3. i 4. razreda osnovne škole, a održat će se u utorak, 20. i u srijedu, 21. veljače u Centru tehničke kulture Rijeka u terminu od 11:30 do 13:00 sati.

  1. Radionica brodomaketarstva

Radionica brodomaketarstva otkrit će ti sve tajne izrade maketa brodova – pa i više od toga! Osim izrade maketa izrađivat ćeš i dodatnu opremu maketa od različitih materijala koje imaš u kućanstvu. Dođi i nauči kako napraviti maketu broda, vanbrodskog motora, bokobrana, navigacijskih svjetla i raznih drugih dijelova opreme.

Radionica će se održati u utorak, 20. veljače i u četvrtak 22. veljače, od 10:00 do 13:00 u Kući brodova (Strossmayerova 13b), a namijenjena je djeci od 9 do 13 godina.

  1. Robo 3-2-1 kreni! (POPUNJENO)

Uđi u svijet robotike i programiranja na jednostavan i zabavan način – prijavi se na radionicu Robo 3-2-1 kreni! i upoznaj robotića MaqueenPlus V2 i HuskyLens AI kameru. Izradi vlastiti projekt koji se bazira na umjetnoj inteligenciji, a kasnije sudjeluj u zabavnom natjecanju s robotićima (prepoznavanje boja i tagova, prepoznavanje prepreka i dolaženje do cilja).

Radionica će se održati u srijedu, 21. veljače i u petak 23. veljače od 14:30 do 16:30 sati, a namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda.

 

Praznike u Centru tehničke kulture Rijeka financijski podupiru Središnji državni ured za demografiju i mlade, Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka.

Prijavnica

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content