Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Otvorene su prijave za ALL DIGITAL Weeks 2023!

15. ožujka 2023.

Centar tehničke kulture Rijeka i ove je godine nacionalni koordinator ALL DIGITAL Weeks kampanje! ALL DIGITAL Weeks kampanja jedna je od najvećih paneuropskih kampanja podizanja svijesti o digitalnim vještinama za uključivanje, osnaživanje i zapošljavanje, a organizira ju ALL DIGITAL Network. Kampanja se od 2010. godine provodi u centrima digitalnih kompetencija, knjižnicama, društvenim centrima, školama i drugim mjestima diljem Europe, a svake godine ona pomaže više od 50 000 Europljana iz više od 20 europskih zemalja da nauče i budu inspirirani onim što tehnologija može učiniti za njih, usredotočujući se na prilike koje pruža digitalna transformacija.

Centar tehničke kulture Rijeka ovim putem poziva sve organizacije, udruge, edukacijske ustanove, trening centre i druge koji rade na području promicanja digitalne kulture da se uključe u kampanju koja se održava od 17. travnja do 7. svibnja 2023. godine.

Ovogodišnje teme ALL DIGITAL Week-a su:

 

  1. Digitalne vještine za “pravednost, raznolikost i uključenost” – od temeljnih do naprednih
  • Podteme: Digitalne vještine za život, zapošljavanje i prekvalifikaciju za sve
  • Podteme: migracija, demokratizacija, rodni jaz, etnička pripadnost
  1. DigComp i certificiranje digitalnih vještina (MyDigiSkills, europska potvrda za digitalne vještine, DigComp Hub)
  2. Digitalna medijska pismenost i kultura
  3. Cyber sigurnost i sigurniji internet
  4. Digitalne vještine za okoliš i održivost (reference na Dvostruku tranziciju, GreenComp, ciljeve održivog razvoja UN-a)
  5. Digitalne vještine za specifične sektore (knjižnice, kulturne i kreativne industrije, promet, zdravstvo…)

 

Za više informacija o ALL DIGITAL Weeks kampanji početkom travnja održat će se i online sastanak za sve zainteresirane za sudjelovanje kako bi se predstavila ovogodišnja ALL DIGITAL Weeks kampanja i uživo odgovorilo na sva vaša eventualna pitanja. Prijava na online sastanak vezan za detalje ovogodišnje ALL DIGITAL Weeks kampanje moguća je ispunjavanjem online obrasca. Važno je napomenuti kako je u sklopu ALL DIGITAL Weeks kampanje moguće prijaviti i redovne aktivnosti koje će se odvijati u razdoblju od 17. travnja do 7. svibnja 2023. godine.

 

Ukoliko se želite uključiti u kampanju potrebno je registrirati se i dodati svoju aktivnost na kartu europske mreže partnera. Zatim vijest o sudjelovanju u kampanji i aktivnostima proširiti putem Internet stranica i društvenih mreža (Facebook, Instagram) koristeći već pripremljene vizuale i oznake #ADWeeks2023 i #AllDigitalWeeks uz obavezno spominjanje službene ALL DIGITAL Weeks web stranice. Po završetku radionica potrebno je objaviti slike održanih aktivnosti na stranici prijave (karti događanja) te napisati blogpost o provedenim aktivnostima. Najbolja objava ima priliku osvojiti nagradu i biti promovirana na službenim stranicama ALL DIGITAL.

 

Za više informacija o kampanji i sudjelovanju posjetite službenu stranicu ALL DIGITAL Weeks-a ili se javite nama putem e-maila (info@ctk-rijeka.hr) ili poziva (327 155).

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content