Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Otvorene su prijave za All Digital Week 2021!

23. veljače 2021.

 I ove godine sudjelujemo u paneuropskoj kampanji ALL DIGITAL Week koju je pokrenula organizacija ALL DIGITAL s ciljem uključivanja građana u digitalno društvo.

ALL DIGITAL WEEK provodi se od 2010. godine i do danas je uključila preko 1.3 milijuna osoba.

U suradnji s nacionalnim partnerima iz 25 zemalja Europe svake godine se organizira tjedan digitalnog uključivanja građana tijekom kojeg partneri objavljuju pozive za aktivnosti iz područja digitalne kulture.

 

Centar tehničke kulture Rijeka, kao nacionalni partner za Hrvatsku, ovim putem poziva sve organizacije, udruge, edukacijske ustanove, trening centre i druge koji rade na području promicanja digitalne kulture, da se uključe u kampanju i time pomognu uključiti još veći broja djece, učenika, mladih, profesora, studenata, nezaposlenih, zaposlenih, umirovljenika i drugih skupina građana.

ALL DIGITAL WEEK se ove godine održava od 22. do 28. ožujka 2021. godine. Odlična je vijest što se u sklopu kampanje mogu prijaviti aktivnosti koje se održavaju i duže od digitalnog tjedna i to od 01. ožujka do 16. travnja. Zgodno je napomenuti kako se mogu prijaviti i redovne aktivnosti te na taj način podijeliti na paneuropskoj razini! Zbog trenutne epidemiološke situacije preporuča se prijava online aktivnosti.

 

Ovogodišnje teme ALL DIGITAL Week-a su:

  1. Stjecanje osnovnih digitalnih vještina i promicanje medijske pismenosti
  2. Programiranje, STE(A)M i umjetna inteligencija (AI),
  3. Razvijanje naprednih digitalnih vještina i povećanje mogućnosti zaposlenja,
  4. Digitalno kulturno nasljeđe.

 

Ukoliko ste se prepoznali u navedenim temama i želite se uključiti u kampanju, prvi korak koji morate napraviti je registrirati se na stranici ALL DIGTAL. Zatim, na kartu europske mreže partnera dodajte svoj event i proširite vijest o sudjelovanju u kampanji na Internet stranicama i društvenim mrežama (Facebook, Instagram). Za tu priliku imate već izrađene vizuale a poželjno je dodati i oznaku #AllDigitalWeek2021.

Po završetku radionica potrebno objaviti slike održanih aktivnosti na stranici prijave te napisati blogpost o provedenim aktivnostima. Najbolja objava ima priliku osvojiti nagradu i biti promovirana na službenim stranicama ALL DIGITAL. Svi sudionici će također dobiti i certifikat o sudjelovanju.

 

Za više informacija o kampanji i sudjelovanju posjetite službenu stranicu ALL DIGITAL Week-a ili se javite nama putem maila ili poziva.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content