Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Novi ciklus kreativnih radionica za mlade!

26. veljače 2024.

Centar tehničke kulture Rijeka pokreće još jedan ciklus kreativnih radionica za mlade! Ovoga puta radi se o radionicama izrade grafičkog romana i animacije, a namijenjene su mladim kreativcima u dobi od 15 do 30 godina.

Radionica izrade grafičkog romana bavi se izradom i pisanjem grafičke priče – od toga kako pronaći inspiraciju i kvalitetno ju iskoristiti pa sve do osmišljavanja i dizajna likova za priču. Na radionici ćeš naučiti kako odabrati temu i žanr, kako kvalitetno istražiti teme za pisanje priče, kako strukturirati i ilustrirati radnju (storyboarding), kako strukturirati strip (kompozicija panela i slika unutar njih, tzv. „thumbnailing“), te na posljetku kako osmisliti i dizajnirati likove za priču.

Radionica će se održavati ponedjeljkom od 17:00 do 19:00 sati u periodu od 11. ožujka do 3. lipnja 2024. godine u Centru za mlade (Školjić 5d, prizemlje).

Radionica animacije obuhvaća upoznavanje s iPad-ima i programom za crtanje Procreate. Na radionici ćeš naučiti kako izraditi animaciju, tj. kako animirati objekte i likove – od onih jednostavnijih pa do onih kompleksnijih, koristeći se layer-ima i keyframe-ovima unutar programa.

Radionica će se održavati utorkom od 17:00 do 19:00 sati u periodu od 12. ožujka do 16. travnja 2024. godine u STEM Lab-u na adresi Korzo 2A.

Prijavi se ispunjavanjem prijavnog obrasca i otkrij svoju kreativnu stranu!

Kreativne radionice za mlade provode se u sklopu projekta Centra za mlade RI connect kojeg financijski podupire Središnji državni ured za demografiju i mlade, Primorsko–goranska županija i Grad Rijeka.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content