Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Navrati na radionicu kućnog kompostiranja u restoran Kampus

17. travnja 2023.

U današnje vrijeme često čujemo i vidimo kako stvaranje, odnosno gomilanje otpada predstavlja sve veći problem. No, svatko od nas minimalnim trudom može tome stati na kraj.

U petak, 21. travnja, povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje (22. travnja), CTK Rijeka u suradnji sa Studentskim centrom Rijeka organizira radionicu kućnog kompostiranja. Radionica će se održati u caffe kutku restorana Kampus od 10 do 12 sati.

Svi smo upoznati s odvajanjem otpada pod koje spada ambalaža, no što je s ostacima hrane, odnosno organskim otpadom? Gotovo trećinu otpada koji završi na deponiju čini organski otpad, stvarajući neugodan smrad, a možemo ga na jednostavan način pretvoriti u plodnu zemlju. Kako?

Odgovor leži u staroj metodi, koja se odvija svugdje u prirodi – kompostiranju.

Želite li znati što je kompostiranje ili ste već upoznati s tim pojmom, ali ne znate kako započeti? Mislite li da nemate uvjeta kompostirati u stanu/kući urbanog područja? Svi možemo kompostirati kod kuće na jednostavan način, koristeći najobičniju plastičnu kantu koju bismo inače bacili u smeće. Kako? Za sve postoji odgovor, a možete ga dobiti na radionici kućnog kompostiranja u petak, 21. travnja, u 10:00 sati u prostoru Restorana Kampus (Ulica Radmile Matejčić 5, Rijeka).

Radionica je namijenjena mladim osobama, prvenstveno studenticama i studentima riječkog sveučilišta, a prijave zaprimamo putem obrasca. Rok za prijavu je četvrtak, 20. travnja, do 14 sati.

Svi možemo kompostirati kod kuće na jednostavan način, koristeći najobičniju plastičnu kantu koju bismo inače bacili u smeće.

Radionica kućnog kompostiranja dio je projekta Centar za mlade RI connect kojeg financijski podupiru Središnji državni ured za demografiju i mlade, Primorsko–goranska županija i Grad Rijeka. Radionicu organiziramo u suradnji sa Studentskim centrom Rijeka.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content