Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Imamo radionice baš za tebe! Upisi u proljetne radionice za mlade

29. ožujka 2024.

Zanima te fotografija, što čini dobru fotografiju i kako je dobiti? Inkluzivni grafički dizajn je nešto što želiš naučiti? Jesi li više tip osobe čiji interesi leže u 3D modeliranju ili te zanima kako razviti prototip? Ako te zanima išta od ovoga, nastavi čitati jer imamo radionice baš za tebe! 

Naša radionica fotografije idealna je prilika za usvajanje i proširenje tvog znanja o ovoj umjetnosti. 

Na radionici ćemo prolaziti primjere dobrih fotografija, upoznati se s opremom, odnosno fotoaparatima i njihovim funkcijama, te naučiti kako ih koristiti.  

Fotografirat ćemo vani, ali i u našem foto-studiju na Korzu (STEM Lab, Korzo 2a) gdje ćemo se i nalaziti.  Osim samog procesa fotografiranja, na radionici ćemo proći i osnove fotomontaže – stvorene fotografije naučit ćemo obraditi u Photopea-u (besplatna verzija Adobe Photoshopa)  

Radionica će se održavati jednom tjedno, sveukupno pet puta počevši od 23. travnja, od 17:00 do 19:00 sati.

Radionica inkluzivnog dizajna obuhvaća upoznavanje s grafičkim dizajnom i besplatnim programima za izradu grafičkog dizajna gdje ćemo izrađivati inkluzivna grafička rješenja i upoznati se s inkluzivnim dizajnom na web stranicama (alt tekst, čitljivi fontovi, veličina teksta, boje, fotografije, titlovi u videima, itd.)  

Neki od besplatnih programa s kojima ćemo se upoznati su Canva, Photopea (besplatan Photoshop), Inkscape (besplatan Illustrator), Scribus (besplatan InDesign), DaVinci Resolve (besplatan Premiere). 

Radionice će se održavati 2 sata, jednom ili dvaput tjedno, u sveukupno deset susreta počevši od 23. travnja. 

Na radionici 3D modeliranja učit ćemo raditi u programima Tinkercad, Inkspace i Slicer, te custom modelirati, konkretno naučiti kako 2D pretvoriti u 3D na primjeru brodomarketiranja malog škvera.  

Radionice će se održavati dvaput tjedno po 2 sata kroz 5 tjedana, u prijepodnevnom terminu 10-12h, te u poslijepodnevnom terminu 17-19h s početkom 6. svibnja, a polaznici mogu birati kojim će se terminima priključiti. 

Na radionici Od ideje do prototipa radit ćemo u parovima. Za početak ćemo postaviti problem i definirati njegove uzroke, nakon čega ćemo razmotriti moguća rješenja i procijeniti njihovu izvedivost.

Nakon definiranja problema i dolaska do potencijalnog rješenja odabrat ćemo tehnologiju koju ćemo koristiti za izradu prototipa, te odrediti plan izrade prototipa. Nakon izrade prototipa svaki će par predstaviti svoj rad. 

Radionice će se održavati u pet susreta petkom i subotom u trajanju od 2 do 5 sati, počevši od 26. travnja.

Radionicu 3D modeliranja i Od ideje do prototipa donosimo u suradnji s našim partnerom Hrvatskim savezom brodomaketara.

Sve četiri radionice besplatne su za sve sudionike, a namijenjene su mladim osobama (starosti od 15 do 30 godina).

Pridruži nam se na nekoj od naših radionica, nauči i usavrši nove vještine i osnaži svoju kreativnost! 

Upisi kreću, prijavi se! Prijave su otvorene do popunjenja grupe ili dva dana prije početka radionica.

Prijavnica

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content