Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Digitalna mašina ide dalje – sustav e-Građani sljedeća je tema

22. rujna 2020.

Nastavljamo ciklus Digitalna mašina te otvaramo upise za radionicu o sustavu e-Građani što će se održati u petak, 2. listopada od 10 do 13 sati u našim prostorima. Sustav e-Građani uspostavljen je s ciljem modernizacije, pojednostavljenja i ubrzanja komunikacije građana i javnog sektora te povećanja transparentnosti pružanja javnih usluga.

 

Sustav e-Građani defintivno je jedan od alata koji ti može olakšati život i omogućiti ti da umjesto u redu za neki dokument vrijeme provedeš na neki korisniji način. Na radionici ćemo naučiti kako se prijaviti u sustav e-Građani preko više vjerodajnica, kako kreirati osobni korisnički pretinac i što je to. Zatim ćemo  zatražiti: elektroničke izvode iz matične knjige rođenih, vjenčanih ili knjige državljana, elektroničke zapise uvjerenja o prebivalištu, boravištu te vlasništvu cestovnih vozila, elektroničku radnu knjižicu i razne druge elektroničke potvrde.

 

Prijaviti se možeš ispunjavanjem prijavnice sve do četvrtka, 1. listopada. Sudjelovanje na radionicama je besplatno za sve sudionike.

 

Ciklus radionica Digitalna mašina namijenjen je mladim osobama, a provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content