Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Digitalna mašina: Google alati

11. studenoga 2020.

Posljednja u nizu naših deset radionica iz ciklusa Digitalna mašina, bit će posvećena Google alatima. Ok, svi znaju za Gmail, i svi znaju poslati mail s njega, no znaju li iskoristiti sve njegove mogućnosti? Što kada imaš „pretežak“ dokument za slanje? Znaš li koristiti Google disk, fotografije, meet ili lokacije? Znaš li i da je YouTube dio Googleove palete alata i platformi s kojima si možeš olakšati život.

 

O svim tim alatima i njihovoj praktičnoj primjeni u svakodnevnom životu, bilo da se radi o poslu, obrazovanju ili organizaciji slobodnog vremena, razgovarat ćemo na radionici Google alati što će se održati u petak, 20. studenog, od 10 do 13 sati u CTK Rijeka, Školjić 6, 1. kat.

Teme koje ćemo proći na radionici su sljedeće:

  • Slanje privitka većega od 25MB (gdje se sprema, kako ga podijeliti s nekom osobom)
  • Google disk (30Bb besplatnoga prostora na kojem možeš pohraniti razne dokumente: slike, video, datoteke, mape…)
  • Google fotografije (kako izraditi kolaž ili animaciju)
  • YouTube ( kako objaviti video, načini pregleda: javno, privatno)
  • Meet (pokazati mogućnosti Meet-a, dijeljenje ekrana, pozivanje drugih na sastanak…)
  • Kako pregledati povijest lokacija na kojima smo bili (po danu, mjesecu, godini) u slučaju da nam je lokacija uključena
  • I sve drugo što se pojavi kao zanimljivo na radionici…

 

Prijaviti se možeš ispunjavanjem prijavnice sve do četvrtka, 19. studenog. Sudjelovanje na radionici je besplatno za sve sudionike.

 

Radionica digitalne fotografije dio je ciklusa Digitalna mašina koji je namijenjen mladim osobama, a provodi se uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content