Istražimo zajedno svemir mogućnosti

ALL DIGITAL WEEKS u CTK Rijeka

11. travnja 2023.

Centar tehničke kulture Rijeka poziva vas da se i ove godine uključite u besplatne radionice i postanete dio europske kampanje koja želi svakom Europljaninu i Europljanki omogućiti da iskoriste sve mogućnosti digitalnog okruženja!

 

ALL DIGITAL Weeks ove se godine održava od 17. travnja do 7. svibnja diljem Europe, a Centar tehničke kulture Rijeka će u tom periodu ponuditi čak 15 besplatnih radionica za sve uzraste. Prijavite se na radionice robotike, informatike, programiranja, grafičkog dizajna, pisanja životopisa, posjetite naš STEM laboratorij ili se zabavite u našem STEM parku i ojačajte svoje digitalne vještine. Prijaviti se na ALL DIGITAL Weeks radionice je vrlo lako – u nastavku pogledajte raspored održavanja radionica i ako želite sudjelovati na nekoj od njih, popunite prijavni obrazac na kraju stranice i označite radionice na kojima želite sudjelovati.

15 radionica za 3 ALL DIGITAL tjedna

Na radionici AI robot, namijenjenoj učenicima od 11 do 15 godina, ćeš na zabavan i jednostavan način ući u svijet programiranja i robotike. Upoznat ćeš se s Micro:bitom i MaqueenPlus edukacijskim robotom te ćeš naučiti koje funkcionalnosti ima HuskyLens AI kamera i kako ju koristiti s edukacijskim robotom. Na radionici ćeš izrađivati i vlastite projekte i uređaje koji se baziraju na umjetnoj inteligenciji. Radionica se održava u srijedu i četvrtak, 19. i 20 travnja, od 16:30 do 18:30.

Dan kasnije, u petak 21. travnja pripremamo radionicu AI robot za mlade. Radionica će se održati od 8:30 do 10 sati.

Ako još nisi postao e-građanin, onda je vrijeme da dođeš na radionicu e-građani u petak 21. travnja od 15 do 16:30 sati. Nauči sve o prednostima koje ti ovaj portal donosi, uštedi si vrijeme koje si inače provodio čekajući u redovima i olakšaj si život. Radionica je namijenjena svima od 15 do 30 godina.

Jesi li već bio u STEM laboratoriju i razgledao njegove eksponate? U ponedjeljak, 24. travnja, od 16 do 19 sati dođi na adresu Korzo 2A i Stemaj po novom riječkom STEM laboratoriju! STEM laboratorij otvorit će svoja vrata za javnost, a svi zainteresirani dobit će priliku razgledati novu riječku STEM lokaciju i sve genijalne eksponate koji se nalaze unutar nje.

Radionica Ispričaj priču u pokretu će te naučiti kako primijeniti osnovne alate kod izrade video isječaka. Snimat ćeš video isječke GoPro kamerom i naučiti kako primjenjivati vizualne efekte u svrhu gotovih video uradaka. Svoje video uratke naučit ćeš postaviti i na online platforme. Radionica je namijenjena djeci od 7 do 10 godina, a održat će se u ponedjeljak i utorak, 24. i 25. travnja, od 16:30 do 18:30.

Pametni telefoni tema su sljedećeg Utorka s penzićima što je zakazan u utorak, 25. travnja, u 12  sati. Na ovoj radionici otkrit ćemo sve tajne pametnih telefona! Nauči samostalno koristiti pametni telefon na pravi način i uživaj u svim njegovim pogodnostima.

Prijavi se na radionicu Sredi svoj CV i pripremi se za željeni natječaj za posao! Na radionici ćeš naučiti kako se na najbolji mogući način predstaviti svojim budućim poslodavcima i što sve treba (a što ne treba) pisati u tvom životopisu. Radionica je namijenjena osobama od 15 do 30 godina, a održat će se u srijedu, 26. travnja, od 15 do 16:30 sati.

Radionica Digitalni istraživači naučit će te koristiti Arduino Sensor Kit. Na radionici ćeš se poigrati s osnovnim Grove senzorima, naučiti koristiti Arduino u razvojnom okruženju, te izrađivati svoje DIY projekte. Radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole, a održat će se u srijedu 26. i petak 28. travnja od 14:30 do 16:30 sati.

Svi školarci i školarke, zajedno sa svojim učiteljicama i učiteljima, pozivaju se na radionicu Stemaj po Labu u četvrtak, 27. travnja, od 10 do 13 sati. Posjet STEM laboratoriju možete dogovoriti javljanjem na mail lraspolic@ctk-rijeka.hr.

Radionica Virtualni svijet upoznat će te sa super kul Meta Quest 2 VR headsetom kroz zanimljive igre i timski zadatak. Isprobaj virtualnu realnost, radi u timu i zajedno s ostalima dizajniraj vlastita rješenja na globalne izazove! Radionica je zakazana za četvrtak i petak, 27. i 28. travnja, od 14:30 do 16 sati, a namijenjena je mladim osobama.

Radionica Word u 120 minuta otkrit će ti sve što te ikad zanimalo o ovom programu. Uređivanje teksta, stvaranje sadržaja, tablica, grafikona, umetanje slika, simbola – ma baš sve! Odgovorit ćemo čak i na svima znano vječno pitanje  – kako numerirati stranice? 120 minuta trebaš odvojiti u petak, 28. travnja, od 15 do 17 sati. Radionica je namijenjena mladim  osobama (od 15 do 30 godina).

Tjedan kasnije, u srijedu, 3. svibnja, od 15 do 17 sati pripremili smo radionicu Osnove grafičkog dizajna. Radionica će te uvesti u svijet grafičkog dizajna na način da prvo savladaš osnove, a zatim dizajniraš digitalna čudesaPrijavi se i iskaži svoju kreativnost na novi način!

U četvrtak i petak, 4. i 5. svibnja, ponavljamo radionicu Virtualni svijet u kojem istražujemo sva čuda virtualne realnosti. Radionica će se održati od 14:30 do 16 sati.

U petak, 5. svibnja, od 15 do 17 sati upozunajemo se s Excelom. Naš stručnjak za Excel na radionici Excel u 120 minuta otkrit će ti sve tajne ovog genijalnog programa. Radionica je namijenjena osobama od 15 do 30 godina.

Za vrijeme trajanja ALL DIGITAL Weeks-a naš će STEM park, na Trgu Ivana Klobučarića, postati misteriozni otok s blagom! Skeniraj QR kod postavljen u STEM parku i krenu u pravu malu znanstvenu potragu – rješavaj zagonetke i pronađi skriveno blago. Stemaj po parku!

 

Prijavi se na neku od radionica ALL DIGITAL WEEKS-a putem prijavnice. Potvrdu o prijavi na radionice dobit ćete na vašu e-mail adresu.

 

All Digital Weeks svake godine organizira paneuropska mreža All Digital koja želi uključiti sve organizacije s područjem djelovanja u digitalnoj kulturi. Cilj je stvaranje mreže partnera koji svojim aktivnostima doprinose digitalnom i medijskom opismenjavanju građana te razvoju digitalnih vještina. Provjeri što se još zbiva u sklopu ALL DIGITAL WEEKS-a u drugim organizacijama diljem Europe na službenoj stranici kampanje.

Radionice u sklopu ALL DIGITAL Weeks kampanje financijski podupiru Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka i Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content