Istražimo zajedno svemir mogućnosti

All Digital Week 2020

6. ožujka 2020.

Pridružite nam se na All Digital Weekuod 23. do 29. ožujka, pripremili smo mnoštvo aktivnosti i besplatnih radionica u koje ćemo uključiti građane i građanke svih dobnih skupina i različitih interesa. Na besplatnim radionicama bavit ćemo se sustavom e-Građani, Europassom, Osnovama hardware-a, Photoshopom,Youtubom, lažnim vijestima, micro:Bit-ovima, robotima, 3D modeliranjem i printanjem, te izradom modela drvene barke.

 

CTK Rijeka po treći put vodi All Digital Week u Hrvatskoj kao nacionalni partner, donoseći sva iskustva sudjelovanja i organiziranja na regionalnoj razini. Glavni cilj je potaknuti građane da iskoriste sve digitalne mogućnosti i u ovom tjednu mnogi će se prvi puta susresti s korištenjem pojedinih online alata, softvera i aplikacija te možda otkriti nova područja interesa, razvijati vještine i znanja koja će im svakako trebati u budućnosti.

Aktivnosti All Digital Weeka bit će organizirane u četiri bloka:

 

  1. Zagovaranje cjeloživotnog učenja radi unapređenja digitalnih vještina
  2. Promoviranje medijske pismenosti razvijanjem kritičkog mišljenja i digitalne pismenosti
  3. Izgraditi sigurnost i povjerenje u tehnologiju razvijanjem vještina cyber sigurnosti
  4. Utjecaj na rast zaposlenja razvijajući odgovarajuće vještine za nove digitalne poslove

 

Radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

Potrebna je prijava koja se nalazi ispod rasporeda radionica.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content