Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Znanstveni sajam na Tičanu

28. rujna 2022.

Ove subote, 1. listopada 2022. godine s početkom u 10:00 sati održat će se prvi u nizu znanstvenih sajmova u sklopu projekta raSTEM! Sajam se održava na Tičanu, a posjetitelji će, osim praktičnih radionica iz područja znanosti i tehnologije, na sajmu moći pogledati i kazališnu predstavu za najmlađe (Boss Teatar) u kojoj će moći otkriti zašto su znanstvenici superjunaci. Također, u sklopu sajma održat će se i predavanje „Projekt svemirska straža“, poznatog hrvatskog astronoma Korada Korlevića.

Praktične radionice koje će se održati u sklopu sajma odgovaraju na niz važnih pitanja: Kako uloviti risa? Kakve su to čudesne boje koje nas okružuju? Što zapravo jedu šišmiši? Što se sve nalazi u kapljici vode? Kako napraviti pticu robota? Kako obraniti Zemlju od asteroida? Kako izraditi vlastitu svemirsku sondu? Kakva se to kemija krije iza vaših omiljenih igračaka?

Ove i još mnoge radionice za vas su pripremili članovi Astronomskog društva Višnjan sa partnerima iz cijele Hrvatske. Prijava za sudjelovanje je obvezna putem linka (https://astro.hr/projekt-rastem/), a sudjelovanje u svim aktivnostima je besplatno.

Nositelji projekta raSTEM je Astronomsko društvo Višnjan, a partneri projekta su: Udruga Virtus, Centar tehničke kulture Rijeka, Zajednica tehničke kulture Grada Malog Lošinja, Udruga Klikeraj, Društvo Naša djeca Poreč, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Veleučilište u Karlovcu, Dječji vrtić Višnjan i Osnovna škole Jože Šurana Višnjan.

U sklopu projekta raSTEM planirano je održavanje 10 znanstvenim sajmova diljem Hrvatske (Tičan, Ladimirevci, Đakovo, Varaždin, Pazin, Ozalj, Cres, Čabar, Delnice) gdje će se kroz niz zanimljivih radionica djeci i mladima pokušati približiti STEM područje.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Centra tehničke kulture Rijeka.

Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hrwww.esf.hr

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content