Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Završen drugi ciklus osposobljavanja za asistenta EU projekata

10. ožujka 2020.

U Centru tehničke kulture Rijeka održan je Meet Up na kojem su se polaznici edukacije Radar imali priliku predstaviti potencijalnim poslodavcima, a tim je službeno završen drugi ciklus besplatnog intenzivnog osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba za asistenta u provedbi EU projekata.

Šesnaest polaznika s područja Primorsko-goranske županije je sudjelovalo u tromjesečnoj intenzivnoj edukaciji koja je trajala od studenog prošle do početka ožujka ove godine.

Na neformalnom susretu s devet potencijalnih poslodavaca, nakon prezentacije europskog projekta Radar, polaznici su imali priliku sudjelovati u 1 na 1 sastancima između polaznika i poslodavaca na kojima su razgovarali o mogućnostima suradnje i stjecanja praktičnog iskustva.

Radar je besplatan program intenzivnog osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba kroz koji je 16 dugotrajno nezaposlenih osoba društveno-humanističkog usmjerenja iz Primorsko-goranske županije educirano za asistente EU projekata.

Polaznici su ovom edukacijom stekli vještine sudjelovanja u pripremi i izradi projektnog prijedloga te implementaciji projektnih aktivnosti, kroz kombinaciju verificirane i neformalne edukacije. Uz verificirani program edukacije, polaznici su sudjelovali i u poslovno-organizacijskim radionicama za projektni menadžment, komunikacijsko-motivacijskim radionicama, radionicama poslovnog engleskog jezika i informatičkim radionicama, pa su po uspješnom polaganju završnog ispita stekli i međunarodno priznatu Europsku računalnu diplomu (ECDL).

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content