Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Studijsko putovanje polaznika edukacije Radar

2. ožujka 2020.

Polaznici projekta Radar, predstavnice Primorsko-goranske županije, SOS Rijeka – centra za nenasilje i ljudska prava te predstavnice CTK Rijeka, u utorak, 25. veljače su bili na studijskom putovanju koje je organizirano s ciljem da se polaznicima pruži prilika da iz prve ruke čuju iskustva i prakse kako lokalnih organizacija koje uspješno provode europske i međunarodne projekte tako i organizacija donositeljica i provoditeljica politika. 

 

Prvo su posjetili Kuću Europe u Zagrebu gdje ih je Denis Redžepagić, zamjenik voditeljice Odjela za političko izvještavanje i analize Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj upoznao s načinom rada Europske komisije s naglaskom na proces planiranja i izrade višegodišnjeg financijskog okvira te procesima donošenja i praćenja provedbe europskih strateških politika. Objasnio je kako politike EU-a utječu na građane Hrvatske i što predsjedanje naše zemlje Europskom unijom u tekućoj godini donosi građanima.

 

Polaznici su nakon posjeta Kući Europe trebali i u Ljubljani posjetiti Narodni muzej Slovenije kako bi se upoznali s provedbom projekata iz programa suradnje INTERREG V-A Slovenija-Hrvatska, istražiti specifičnosti prekograničnih projekata, izazove rada u velikim međunarodnim konzorcijima te kako se prekograničnim projektima doprinosi strateškim ciljevima EU politika, međutim, zbog izvanredne situacije i potvrđenog Koronavirusa u našoj i susjednoj zemlji te dugim čekanjima na graničnom prijelazu Rupa projektni tim Radara odlučio je odgoditi studijski posjet Narodnom muzeju Slovenije.

Trošak osposobljavanja Radar pokriven je sredstvima Europske komisije iz Europskog socijalnog fonda kroz istoimeni projekt koji zajedno provode CTK Rijeka, Primorsko-goranska županija i SOS Rijeka – Centar za nenasilje i ljudska prava.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content