Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Pronađi svoje mjesto na tržištu rada u 2023. godini

8. prosinca 2022.

Produžili smo upise!

Nisi siguran što ti bi htio raditi u životu? Zanima te web dizajn, projekti ili online marketing? Ili bi ti možda bilo zanimljivije biti instruktor fitnesa? Želiš ojačati svoje digitalne vještine? I poboljšati svoj engleski jezik? Prava je prilika da u 2023. godini pronađeš svoje mjesto na tržištu rada – i to u sklopu programa RADAR! Upisi su otvoreni do petka, 13. siječnja 2023, a program s aktivnostima započinje već 16 siječnja.

U tijeku su upisi u program reintegracije na tržište rada za NEET-ovce iz Primorsko-goranske županije u sklopu europskog projekta RADAя. Polaznici će kroz projekt RADAя dobiti priliku besplatno razvijati svoje digitalne i jezične vještine, steći međunarodno priznate diplome te se osposobiti za neko od popularnih zanimanja na tržištu rada.

Što sve uključuje program RADAR?

Program Radar podijeljen je na tri dijela:

  1. Program obrazovanja u sklopu kojeg možeš izabrati želiš li se educirati u području web dizajna, internetskog marketing i brendiranja, EU projekata ili grupnog fitnesa (moraš izabrati jedan od ponuđena četiri programa!). Osim toga, završit ćeš i edukacije o financijskom poslovanju, izradi poslovnog i marketing plana što će te pripremiti za pokretanje vlastitog poduzeća.
  2. Program aktivacije sastoji se od programa učenja engleskog jezika i ICDL tečaja nakon kojih se stječu međunarodno priznate diplome, te izbornih sportskih aktivnosti – možeš izabrati želiš li ići na sportsko penjanje ili jedrenje. Zajedno ćemo pripremiti tvoj životopis i molbu za posao, te saznati kako ti možeš iskoristiti Garanciju za mlade. A ako želiš još više produbiti mrežu svojih kontakata i potencijalnih poslovnih suradnji omogućit ćemo ti da se volonterski uključiš u rad organizacija iz naše lokalne zajednice.
  3. Program podrške uključuje podršku mentora kako bi se identificirale i otklonile prepreke koje ti otežavaju zapošljavanje i definiranje željenog smjera u osobnom razvoju. Mentor će te pratiti tijekom tvog sudjelovanja u projektu i pružati ti podršku pri donošenju raznih odluka, poput odluke na koju se aktivnost uključiti, na koji se natječaj za posao javiti i kako.

E, da i nećemo se zaboraviti zabavljati pritom – planiramo dva poludnevna izleta i grupna druženja kako bismo svi jedni drugima bili podrška za vrijeme trajanja programa.

Sve aktivnosti, osim sportskih i volonterskih, su obavezne za sve sudionike. Radi se o programu čija je tržišna vrijednost 20.000,00 kn po osobi. Polaznici će s CTK Rijeka potpisati ugovor o sudjelovanju.

Tko može sudjelovati u programu RADAR?

Prijaviti se mogu mlade osobe u NEET statusu (eng. not in education, eployment or training) iz Primorsko-goranske županije. Ako zadovoljavaš sve ove uvjete onda si osoba koja može upisati program RADAR:

  • mlada si osoba od 15 do 29 godina,
  • živiš u Primorsko-goranskoj županiji,
  • nisi učenik,
  • nisi student,
  • nezaposlen si,
  • nisi prijavljen na Hrvatski zavod za zapošljavanje

Ako nisi siguran zadovoljavaš li sve uvjete, slobodno se javi Marini Mrak na mmrak@ctk-rijeka.hr ili na 051/320-280. Ili nas posjeti na RADAR info kutku svakog četvrtka u 11 sati u CTK Rijeka.

Kako se prijaviti?

Upisi su otvoreni do petka, 13. siječnja 2023! Za prijavu trebaš ispuniti prijavnicu u nastavku ili se javiti nama u CTK Rijeka pa ćemo ti pomoći.

Prijave su otvorene do popunjenja grupe! Zato nemoj puno čekati, provjeri možeš li se upisati, zaviri u raspored i pronađi svoje mjesto na tržištu rada.

NAPOMENA U VEZI RASPOREDA: Raspored je okviran i podložan promjenama. U njega nisu uvrštene aktivnosti sportskog penjanja i individualnog savjetovanja jer se one odvijaju i dogovaraju na individualnoj razini sa svakim polaznikom.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content