Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Polaznici učili kako lokalne organizacije provode međunarodne projekte

6. ožujka 2020.

U sklopu projekta Radar, edukacije za asistenta za izradu i provedbu EU projekata održana su tri predavanja kako bi se polaznike upoznalo s lokalnim organizacijama javnog, privatnog i civilnog sektora koji uspješno provode europske i međunarodne projekte. U Centru tehničke kulture Rijeka predavanje su održale Maja Skočanić iz Centra za EU projekte o provedbi ESIF projekata na Sveučilištu u Rijeci, Petra Gašparić iz riječke tvrtke Logoteam d.o.o. te direktorica tvrtke Mardešić d.o.o., Marina Depolo.

Predavanjima se zaokružilo obrazovanje šesnaest polaznika koliko ih je sudjelovalo u tromjesečnoj intenzivnoj edukaciji koja je trajala od studenog prošle do početka ožujka ove godine, a na kojoj se nezaposlene osobe društveno-humanističkog usmjerenja iz Primorsko-goranske županije besplatno educirano za asistente EU projekata.

Polaznici su ovom edukacijom stekli vještine sudjelovanja u pripremi i izradi projektnog prijedloga te implementaciji projektnih aktivnosti, kroz kombinaciju verificirane i neformalne edukacije. Uz verificirani program edukacije, polaznici su sudjelovali i u poslovno-organizacijskim radionicama za projektni menadžment, komunikacijsko-motivacijskim radionicama, radionicama poslovnog engleskog jezika i informatičkim radionicama, pa su po uspješnom polaganju završnog ispita stekli i međunarodno priznatu Europsku računalnu diplomu (ECDL).

Cilj je projekta Radar povećati mogućnost za zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba s područja Primorsko-goranske županije obrazujući ih za upravljanje i administraciju europskih projekata. Trošak osposobljavanja pokriven je sredstvima Europske komisije iz Europskog socijalnog fonda.

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content