Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Penjači projekta Radar osvajaju svoje prve vrhove, prijave i dalje u tijeku!

29. travnja 2022.

Naši Radarovci ulaze u završnu fazu svoje penjačke avanture! Korisnici projekta Radar koji sudjeluju u osposobljavanju za radnike na visinskim radovima uspješno su odradili teorijski dio osposobljavanja, ali i osvojili svoje prve vrhove te sada prolaze posljednju fazu priprema za polaganje ispita za radnike na visinama.

Njihova avantura krenula je u prostorijama i dvorani za sportsko penjanje Sportsko-penjačkog kluba „Tuhobić“, gdje su kroz ovu edukaciju upoznavali opremu i učili razne čvorove za navezivanje na pojas, spajanje užeta, traka, kao i one koji se koristite na visini za osiguranje.

Nakon teorijskog dijela krenula je akcija u dvorani, pa kasnije i vani na penjalištu. Osiguravali su partnera s raznim spravama za osiguravanje, ponavljali sve naučene čvorove, učili dva načina prevezivanja na sidrištu, spuštali se niz dvostruko uže ili abseil uz pomoć spravice i dodatnog osiguranja. Nakon savladanih svih dijelova obuke, naši su Radarovci uživali na terenu gdje su uspješno osvojili i svoje prve vrhove.

I dok je pred njima još samo jedan zadatak, a to je polaganje ispita za radnike na visinskim radovima, mi već otvaramo prijave za novu grupu Radarovaca koja je spremna uključiti se u ovo osposobljavanje. Svi zainteresirani mogu se priključiti projektu Radar ispunjavanjem prijavnice na našoj web stranici, pozivom na 051 320 280, slanjem e-maila na mmrak@ctk-rijeka.hr ili dolaskom na Radar info kutak koji se održava svakoga četvrtka u 11:00 sati u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka (Školjić 6).

Pridružite nam se u novoj avanturi, otkrijte sve čari sportskog penjanja i možda baš vi postanete radnici na visinskim radovima! Vidimo se!

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content