Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Naši savjetnici ključ su uspjeha svih RADAR-ovaca

2. siječnja 2023.

Program Radar pažljivo je osmišljen na način da onima koji se odluče pokrenuti i razvijati omogućimo da savladaju izazove kako bi pronašli i dobili posao koji će odgovarati njima kao osobama te ih ispunjavati i omogućiti im prihode i život kakav priželjkuju. U tijeku su upisi u novi ciklus programa RADAR – ne propusti priliku i upiši se. U nastavku donosimo sve usluge koje će RADAR-ovcima ponuditi naš tim stručnih psihologa.

 

Kako bi u tome uspjeli bitno je da sami sebe dobro upoznaju. Svakome od nas nešto ”leži” i dobro ide, a u nečemu smo slabiji, nešto nas ludo zanima i mogli bi to proučavati danima, a nešto nam je užasno dosadno. Neki vole tehniku, drugi bi radili s ljudima, neke ispunjava pomaganje drugima, a neke rješavanje problema, neki vole raditi u toplom uredu, druge privlači otvoreno i priroda. Upravo zato ulaskom u projekt RADAR sudionici prolaze kroz orijentacijski razgovor i testiranje koje provode iskusni psiholozi. Oni polaznicima omogućuju da prepoznaju svoje jake strane, svoju motivaciju i razumiju svoje interese te to povežu s potencijalnim zaposlenjem i radnim mjestom kao i sa edukacijama koje su u projektu dostupne kao dio osobnog razvoja. 

I nakon toga polaznici dobivaju individualnu podršku. Sam prolazak kroz edukacije nosi mnoga iskušenja i izazove. Često polaznici zaključe kako im nije sve u tom osposobljavanju zanimljivo pa počnu gubiti volju. Nekima je teško uklopiti se u grupu, a neki si teško organiziraju vrijeme. U tom periodu razgovor sa savjetnikom može biti od velike koristi. Može vam pomoći da riješite praktične probleme vezano za edukacije, ali i da razvijete vještine potrebne za uklapanje u grupu i organizaciju vremena. Ili samo da dobijete podršku kada vam je teško i ohrabrenje da ustrajete.

Potraga za poslom predstavlja opet novi zahtjevni zadatak. Sastavljanje životopisa i molbe, odabir oglasa na koji ćemo se javiti, priprema za intervju, za mnoge je to preteško i previše stresno. Naši psiholozi će vam i u tome pomoći kroz savjetovanje i grupne radionice. Naučit ćete kako odabrati posao na koji ćete se prijaviti i kako se pripremiti za razgovor. Vidjet ćete da i mnoge druge muče slične sumnje i strahovi i naučit ćete kako ih prevladati. Nakon rada s našim psiholozima polaznici su spremni za susret s poslodavcima i za ostavljanje najboljeg mogućeg dojma i značajno se povećava šansa da posao i dobiju.

Čak i kada dobiju posao polaznike ne prepuštamo same sebi! Prvi dani i tjedni na novom poslu vrlo su stresni, puni novih situacija, treba savladati posao, uklopiti se u novu ekipu, susrećemo se sa puno strahova, sumnji u sebe, počinjemo sumnjati i u svoj odabir. Zbog razine stresa koju to uzrokuje mnogi su spremni odustati prerano, prije nego savladaju najteže dijelove posla i počnu u njemu uživati. Naša podrška trajat će i kroz taj period, polaznici imaju priliku porazgovarati sa svojim savjetnicima, pripremiti se za prve dane, ali i dobiti savjet i razumijevanje u teškim trenucima na početku zaposlenja.

Upoznajte Barbaru Marot koja je dio našeg stručnog tima i saznajte kako vam ona može pomoći da pronađete svoje mjesto na tržištu rada u 2023. godini.

Uz nova znanja koja ćete u RADAR-u steći, ovakva psihološka podrška može biti ključan element da napokon pronađete posao i svoje mjesto na kojemu ćete biti uspješni i zadovoljni.

Upisi u program RADAR otvoreni su do utorka, 10. siječnja ili popunjena grupe, zato ne čekaj i prijavi se!

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content