Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Druga faza provedbe projekta RadaЯ

10. veljače 2022.

Centar tehničke kulture Rijeka zajedno sa svojim partnerima započeo je s drugom fazom provedbe projekta RadaЯ, u kojoj korisnici kreću s pohađanjem svojih prvih aktivnosti dok su prijave na projekt i dalje otvorene. Sportsko penjački klub Tuhobić, Jedriličarski klub Maxi i Visoka poslovna škola PAR vrijedno odrađuju svoje uvodne satove na kojima korisnike projekta upoznavaju s radom svojih organizacija i uvode ih u programe njihovih osposobljavanja.

 

Sportsko penjački klub Tuhobić krenuo je u teorijski dio osposobljavanja za radnike na visinskim radovima u kojemu upoznaje svoje korisnike s penjačkom opremom i načinima na koje se ona koristi. Korisnici koji sudjeluju u ovoj aktivnosti nisu obvezni polagati ispit za radnike na visinskim radovima, već mogu i rekreativno sudjelovati u sportskom penjanju.

 

Jedriličarski klub Maxi u svojim uvodnim satovima korisnicima predstavlja jedriličarsku opremu, kao i opremu za spašavanje koja je osnovni dio svake brodice. Polaznici će u narednim zimskim mjesecima odrađivati teorijski dio osposobljavanja za voditelje brodica B i C kategorije, dok se za praktične aktivnosti na moru čeka malo toplije vrijeme.
Korisnici ovog osposobljavanja također nisu obvezni polagati ispite za voditelje brodica, već u ovoj aktivnosti mogu sudjelovati i samo rekreativno.

 

U sklopu projekta RadaЯ korisnici jednom tjedno pohađaju i savjetovanja i orijentacijske razgovore gdje uz stručno vodstvo rade na izradi svog osobnog plana. Naši stručni suradnici savjetuju ih u procesu zapošljavanja te im pružaju podršku pri donošenju raznih odluka, poput odluke na koju se aktivnost uključiti, na koji se natječaj za posao javiti i kako.

 

U tijeku je i provedba RadaЯ info kutka u sklopu kojega potencijalni korisnici projekta Radar svakoga četvrtka u 11:00 sati imaju priliku saznati sve potrebne informacije vezane za sudjelovanje na projektu RadaЯ, kao i ispuniti svoje prijavnice uz pomoć naših djelatnika. RadaЯ info kutak održava se u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka na adresi Školjić 6, Rijeka.

 

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u Centar tehničke kulture Rijeka (Školjić 6), nazovu nas na 051 320 280, jave nam se mailom na mmrak@ctk-rijeka.hr ili ispune svoju prijavnicu online putem (https://www.ctk-rijeka.hr/hr/prijavi-se-na-projekt-radar) i postanu dio ovog super projekta!

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content