Istražimo zajedno svemir mogućnosti

Uvod u Scratch, Canvu i 3D modeliranje na Proljetnoj školi

31. ožujka 2021.

Proljetne praznike u Centru tehničke kulture Rijeka ove godine obilježit ćemo Proljetnom školom, ali u online okruženju. Za učenike osnovnih škola pripremamo tri uvodne radionice – uvod u Canvu, Scratch i 3D modeliranje.

 

Od polaznika se ne očekuje predznanje, dapače dobrodošli su svi koji nisu nikad radili ništa ni u Canvi, ni u Scratchu, niti su razmišljali o 3D modeliranju. Radionice su tu da sve zainteresirane upoznaju s besplatnom programima i aplikacijama te ih zainteresiraju za uključivanje u neke nove radionice koje ćemo pripremiti u budućnosti. I da, sudjelovanje u radionicama je također besplatno, zahvaljujući podršci Grada Rijeke. Pa predstavimo radionice.

 

U srijedu, 7. travnja, od 14 do 15:15 održat će se radionica Uvod u Canvu namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole (od 5. do 8. razreda). Canva je odličan alat koji svima koji to žele može pomoći da postanu grafički dizajneri. Ona nudi mnoge predloške (u standardiziranim veličinama za primjerice društvene mreže, ali i omogućuje postavljanje vlastitih dimenzija) te resurse (fontove, ikone, slike) koji omogućuju brzo i jednostavno slaganje postera, pozivnica, covera, čestitki, ma svega što zamisliš. Ako još nisi isprobao Canvu, prijavi se. Naš grafički dizajner sigurno će s polaznicima podijeliti svoje tajne i trikove.

 

Sljedeći dan, četvrtak 8. travnja, nastavljamo s radionicom Uvod u Scratch, namijenjenom učenicima od drugog do četvrtog razreda osnovne školeScratch je odličan program za ulazak u svijet programiranja. Radi se o programskom jeziku koji omogućuje jednostavno stvaranje interaktivnih priča, igara i animacija koje potom možeš podijeliti online. Ako ti se Scratch i programiranje svidi, uvijek se možeš pridružiti našoj Budi++ ekipi. Radionica će se održati od 14 do 15:15 sati.

 

Online Proljetnu školu završit ćemo s radionicom Uvod u 3D modeliranje, koja će se održati u petak, 9. travnja, od 14 do 15:15 sati. Na radionici, koja je namijenjena učenicima od 5. do 8, razreda, polaznici će se upoznati s besplatnim programom SketchUp, a tijekom radionice svi će izraditi 3D model jednostavnijeg objekta, kao što je primjerice privjesak za ključeve.

Svi prijavljeni dan prije radionice primit će mail s uputama o tome kako se spojiti na radionicu koja će se održati na Zoomu.

 

PRIJAVE SU ZAVRŠILE!

Najnovije vijesti iz projekta

Skip to content